Konferencija za novinare Predraga Kočile

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnik Predrag Kočila danas je na otvorenom održao press konferenciju vezanu uz prenamjenu zemljišta teniskog igrališta Franjo Punčec i Macanovog doma

“Konferenciju sam sazvao upravo na ovom mjestu, jer možda ove tenis terene u ovakvom obliku uskoro nećemo moći vidjeti. Identitet su grada i postoje od 1936. godine. Taj se prostor želi prenamijeniti u građevinsku zonu. Na tom mjestu je planirana izgradnja stambenog prostora. Također je sporna i prenamjena sportskog igrališta iza Macanovog doma koje se želi pretvoriti u poslovno – uslužnu zonu. Prihvačanjem tih odluka grad Čakovec bi izgubio svoj identitet. Pozivam vijećnike da ne glasaju za navedene prenamjene. Pretpostavljam da će prevladati razum, a ne partijska i politička odgovornost. Grad Čakovec treba što više zelenog prostora i parkova i tome treba težiti, a ne betonu i kamenu. Brine također to što Grad Čakovec stalno nešto prodaje, a gradska kase je prazna. Gradska vlast stalno nešto prodaje, a ništa novo se ne gradi. Vijećnici su dobili ovih dana i pismo Udruženja arhitekata Međimurja koji su striktno protiv prenamjene prostora.

Kočila se osvrnuo i na razvojnu agenciju ČAKRU koja bi trebala donositi novac u Grad, a ne da se pokriva njen gubitak od preko 400.000 kuna. Isto neslaganje iskazao je i sa GP STANORAD kojemu se na sjednici želi oprostiti dug. A dobro znamo da bi već morali vraćati u gradsku kasu 800.000 kuna poreznim obveznicima. Pokušao sam s nekoliko zaposlenika u gradu stupiti u kontakt, ali vlada zakon šutnje.

Kao glavne krivce propadanja Grada Čakovca i prenamjene prostora naveo je Stjepana Kovača, Maria Medveda, Zoran Vidovića i Juricu Horvata. Oni ne pogoduju građanima nego krupnom kapitalu-rekao je Kočila.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*