Ljetni kampovi u Gradu Čakovcu ruše sve rekorde

Iako je ljeto tek na početku, sudjelovanje djece u Ljetnim sportskim kampovima najveće je dosad. Tri kampa koji se trenutno održavaju, u ponedjeljak je obišao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Ukupno su organizirana 22 kampa iz različitih sportova, informatička radionica te, po prvi put ljetni kamp iz tehničke kulture.

Učenici čakovečkih osnovnih škola tijekom ovih ljetnih školskih praznika imat će nikad bogatiju ponudu kampova i radionica. Osim već ranijih godina pokrenutih ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” i informatičkih radionica po prvi put su bili održani i ljetni kampovi iz tehničke kulture.

Kako je prilikom obilaska kampova iz nogometa, košarke i rukometa istaknuo gradonačelnik Kovač, ove ćemo godine sigurno srušiti prošlogodišnji rekord od 1300 sudjelovanja u kampovima, jer ih je ove godine više, a veći je i interes naših osnovnoškolaca. Uhodani projekt poput ovog, pokazuje da interes za ovakve aktivnosti tijekom ljeta postoji, a sigurno će djeca među brojnim sportovima, ali i na radionicama iz informatike i tehničke kulture, pronaći nešto čime će se baviti i tijekom školske godine.Treba napomenuti da su sve radionice su za čakovečke osnovnoškolce besplatne. Za sportske kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sve sportske kampove, osvježenje i majicu.

Sportski kampovi organiziraju se već trinaestu godinu, a iz godine u godinu sve su bolje posjećeni. Posljednji kamp završava 1. rujna.

(dv)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*