Međimurski fašnik 2019.

Već više od pola stoljeća u gradu Čakovcu održava se Međimurski fašnik, turistička manifestacija koja promocijom tradicije našega kraja okuplja velik broj sudionika te predstavlja jedan od najvećih kulturno – tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske.

Nadolazeći 55. Međimurski fašnik održat će se 2. i 3. ožujka 2019. godine. Međimurski fašnik u Čakovcu započinjemo u subotu, 2. ožujka dječjim fašnikom, najvećim u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koji okuplja gotovo tisuću djece međimurskih dječjih vrtića i članova udruga. Kulminacija fašničkih događanja održat će se u nedjelju, 3. ožujka kada nas očekuje najveća povorka tradicijskih i svjetovnih maski iz Međimurja te maskiranih skupina iz raznih krajeva Hrvatske i iz inozemstva, a kao vrhunac slijedi suđenje fašniku, glavnom krivcu za sve naše dotadašnje nevolje i nedaće.

Ovim putem Vas pozivamo da budete dio fašničke priče u Čakovcu. Svoje prijave šaljite zaključno do 22. veljače 2019. godine putem prijavnice koju možete naći na web stranici TZ grada Čakovca.

Prijavnice možete dostaviti putem pošte na adresu:

   • Turistička zajednica grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, 40 000 Čakovec,

   • putem faxa na broj +385 40 310 991,

   • na adresu elektroničke pošte ksenija.zrna@cakovec.hr

   • te osobno u Turistički ured.

(Boška Ban Vlahek)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*