Međimurje Press
Grad Čakovec

Na ljeto počinje gradnja Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec

„Vrijeme je i da učenici s teškoćama konačno dobiju školsku zgradu kakvu trebaju i kakva je primjerena za nastavu u 21. stoljeću. Postojeći Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec izgrađen je prije više od pola stoljeća, a kapacitet mu je tri puta manje učenika nego što ga trenutno polazi“, rekao je, među ostalim gradonačelnik Stjepan Kovač, najavljujući skori početak radova na novom objektu.

Regionalni Edukacijsko-rehabilitacijski centar, osim novih prostora Centra za odgoj i obrazovanje, imat će i prostorije, radionice i dvorane za provođenje dodatnih aktivnosti usmjerenih prema osobama s teškoćama. Nova centar će se nalaziti u južnom dijelu Čakovca, Martanama Istok, na lokaciji koju je prije više godina osigurao Grad Čakovec. Cijeli projekt težak je 80 milijuna kuna, a izvori financiranja su osigurani dogovorom između Grada Čakovca i resornih ministarstava.

Grad Čakovec izdvaja znatni iznos iz Proračuna kako bi podupro projekte i programe usmjerene osobama s teškoćama, posebno djeci. Osim osiguravanja pomoćnika u nastavi svim čakovečkim osnovnoškolcima s valjanim rješenjem, sufinanciraju se i pomagači u dječjim vrtićima, rana intervencija, ali i udruge koje za cilj imaju poboljšanje uvjeta života i uključivanje u društvo osoba s invaliditetom. Novi Regionalni edukacijsko rehabilitacijski centar standard i mogućnosti naših sugrađana s teškoćama podići na višu razinu te tako pripomoći njihovom što kvalitetnijem uključivanju u društvo.

(dv)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja