medjimurjepress@gmail.com

Na sjednici Gradskoj vijeća nije prošao prijedlog stranke Pametno i HNS-a

MOLITELJI I DALJE MOGU PROSVJEDOVATI ISPRED ŽB ČAKOVEC

Dvije stranke uputile su za današnju sjednicu Gradskom vijeću Grada Čakovca PRIJEDLOG da se uvrsti točka dnevnog reda o izmještanju skupine molitelja na lokaciju koja je od bolnica i drugih zdravstvenih ustanova udaljena najmanje 150 metara.

Naime, u zakonu o javnom okupljanju u čl.11. navedena su mjesta gdje se ne smiju održavati prosvjedi. Između ostalog, prosvjedi se smiju održavati ispred bolnica, jer se time remeti mir pacijenata. Prosvjed molitelja kojem upravo svjedočimo ispred Čakovečke bolnice usmjeren je na ranjivu skupinu žena koje prolaze kroz teško životno razdoblje, a prosvjednici ih ciljano uznemiravaju i stvaraju na njih dodatni psihički pritisak. Slobodno odlučivanje o rađanju djece temeljno je ljudsko pravo i uključuje i pravo na podbačaj.

Ustav RH jamac je prava da donosimo najintimnije i osnovne odluke o svom tijelu, zdravlju i životu. Poštujući demokratsko pravo na prosvjed nikome ne želimo osporiti i oduzeti.

Prijedlog je na sjednici elaborirala vijećnica i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić.

Grad Čakovec i prije sjednice kontaktirao je bolnicu s pitanjem, da li se remeti mir bolesnika i promet te dobio negativne odgovore. Uz 13 glasova protiv i 6 za, ova točka nije uvrštena u Dnevni red Gradskog vijeća.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*