Međimurje Press
Grad Čakovec

Nastavak rekonstrukcija prometnica u Mihovljanu

Mihovljan je uz Kuršanec jedino naselje u čakovečkom prstenu u kojem je u posljednjih deset godina povećan broj stanovnika. To nisu pratila ulaganja u mjesto, pogotovo u infrastrukturu. Kako bi se neposredno uvjerila u potrebe stanovnika naselja koje će ove godine proslaviti 820. obljetnicu prvog pisanog spomena, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini održala je radni sastanak s vijećnicima Vijeća mjesnog odbora Mihovljan na čelu s predsjednikom Ivicom Novakom.

Nastavak uređenja prometnica u Mihovljanu, postavljanje javne rasvjete te uređenje društvene infrastrukture, poput dječjih igrališta i sportskih borilišta, prioriteti su za koje vijećnici smatraju da se trebaju riješiti što prije. Naglasili su da su zadovoljni što su se konačno počele uređivati ceste u mjestu, no žele da se ulaganja nastave istim ili bržim tempom.  Istaknuli su i potrebu za postavljanjem dodatnih rasvjetnih tijela, a želja je i da se obnove sportski dom te objekt stare škole, a u blizini urede i sportski tereni.

Gradonačelnica je rekla kako je Grad Čakovec u prošle dvije godine uredio veći dio glavne prometnice u mjestu, Prvomajske ulice, te da se s posljednjom fazom kreće čim krene građevinska sezona. Također, u izradi je i projektna dokumentacija za uređenje Ulice Ivana Gorana Kovačića, gdje bi radovi na uređenju trebali biti obavljeni u 2024. godini. Kako je naglasio pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, izgradnju grada i upravljanje nekretninama Damir Šoltić, u sklopu redovnog i izvanrednog održavanja uredit će se odvojci te odraditi manji zahvati, a nastavit će se i s izradom potrebne dokumentacije za neke veće investicije u obnovu prometnica, poput rekonstrukcije Šafrana. Na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa prijavit će se sanacija klizišta, a za manje projekte poput uređenja igrališta i šetnica čeka se otvaranje europskih natječaja. Naravno, nastavit će se i ulaganja iz Gradskog proračuna.

Cividini je naglasila da će se uređenjem križanja sjeverne zaobilaznice i Ulice Ivana Gorana Kovačića povećati sigurnost prometa prema zapadnom dijelu Mihovljana. Kako bi se ublažio problem pojačanog prometa, posebice u novom naselju Brezje, urediti će se još jedan ulaz, odnosno izlaz iz tog dijela Mihovljana. Također, ovisno o financijskim mogućnostima nastavit će se s izradom projektne dokumentacije s ciljem da Grad bude spreman za prijavu u trenutku raspisivanja natječaja za bilo koji europski fond. U Mihovljan se u proteklom razdoblju malo ulagalo, što se vidi po dotrajaloj komunalnoj infrastrukturi, te ćemo u narednih nekoliko godina nastojati riješiti većinu problema, zaključila je čakovečka gradonačelnica.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja