Natjecanje Vatrogasne zajednice Grada Čakovca

Ove subote Kuršanec je bio domaćin vatrogasnog natjecanja seniorskih ekipa Vatrogasne zajednice Grada Čakovec. Nastupilo je 40 ekipa, a najbolji su se plasirali na Županijsko natjecanje koje će se sljedeći vikend održati u Čakovcu.

Nogometno igralište „Drave“ iz Kuršanca gotovo da je bilo premalo za sve natjecateljice i natjecatelje koji su testirali svoje vještine i brzinu reakcije. Unatoč kiši koja je počela padati pred kraj, natjecanje je uspješno privedeno kraju.

U kategoriji Žene B, treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Gornji Vidovec , druge su bile vatrogaskinje iz Totovca, dok su najbolje bile članice DVD-a Savka Ves.

U kategoriji Žene A, treće su bile natjecateljice iz Žiškovca, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Strahoninec, a prvo DVD-u Pustakovec-Buzovec-Putjane.

U kategoriji Muški B natjecalo se 10 natjecateljskih odjeljenja, od kojih je treće mjesto pripalo DVD-u Knezovec, drugo DVD-u Savska Ves, dok su najbolji bili vatrogasci iz DVD- a Gornji Vidovec.

U najbrojnijoj kategoriji, Muški A, snage je odmjerio 17 ekipa. Trećeplasirani su bili članovi DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, drugo mjesto osvojili su vatrogasci ekipe Štefanec 1, dok su najbolji u ovoj kategoriji bili članovi DVD-a Savska Ves.

U kategoriji Javna vatrogasna postrojba svoje vještine provjerila je ekipa JVP-a Čakovec. Na županijsko natjecanje plasirale su se prve tri natjecateljskih odjeljenja iz muških kategorija, JVP, te sve ženske ekipe koje su sudjelovale na natjecanju. Također, na županijskom natjecanju pravo sudjelovanja u kategoriji Muški A izborit će deset, a u kategoriji Muški B pet natjecateljskih odjeljenja koja su na općinskim i gradskim natjecanjima postigla najbolje vremenske rezultate

Prema riječima predsjednika Vatrogasne zajednice Međimurske županije i vatrogasne zajednice Grada Čakovca Marija Medveda, natjecanje je ponovno pokazalo veliku spremnost vatrogasaca s čakovečkog područja. Masovnost, kontinuirano uvježbavanje, rad na preventivi i rad s mladima jedne su od glavnih odlika našeg dobrovoljnog vatrogastva te je zahvaljujući tome ono u nacionalnom vrhu, rekao je Medved.

 

U ime Grada Čakovca okupljene je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat. Čestitajući im na rezultatima, zaželio im je puno uspjeha na natjecanjima koja slijede. Okupljenima su na rezultatima čestitali i predsjednica VMO Kuršanec Petra Horvat te predsjednik DVD Kuršanec Siniša Kregar.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*