Međimurje Press
Grad Čakovec

Novi rotor na čakovečkom Jugu pušten u promet!

U planiranom roku, završeni su radovi na novom montažnom kružnom raskrižju u Čakovcu

Rotor je kod gradnje morao zadovoljiti sve zakonske parametre te je radi specifičnosti lokacije, prostora, položaja postojećih kuća i potrebe smirenja prometa, izveden djelomično montažnim elementima. Samim time rubnici su od posebnih materijala i vizualno istaknuti posebnim bojama koje utječu na veću pozornost svih sudionika u prometu.

Na promet raskrižja Buzovečke, Preloške i Ulice Tomaša Goričanca u Čakovcu građani su upozoravali dugi niz godina, a u postupku je rješavanja od prošle godine kada je izrađena projektno – tehnička dokumentacija te ishođena građevinska dozvola, dok je u 2022. pokrenuta javna nabava, uz obavljanje planiranih radova.

Ukupna vrijednost je 993.965,66 kuna, a rekonstrukcija ovog dijela prometnice obuhvatila je rekonstrukciju i izgradnju samog raskrižja, izgradnju pješačko – biciklističke staze, izradu nasipa od šljunčanog materijala, rekonstrukciju vodovoda i oborinske odvodnje te izradu nosivog i habajućeg sloja asfalta.

U najvećoj mjeri na toj su dionici prometni prekršaji obuhvaćali nepoštivanje prometnih pravila, pa se uz ovo novo rješenje u vidu montažnog rotora, iz Grada Čakovca i Gradskog kotara – Jug nadaju usporavanju prometa i odgovornijem pristupu prema svim sudionicima u prometu.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja