Novo vatrogasno spremište u Žiškovcu

U nedjelju je u dvorani Društvenog doma u Žiškovcu održana izborna skupština tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Osim skupštine, održana je i primopredaja novog vatrogasnog spremišta vrijednog 300 tisuća kuna.

Kako je istaknuto u Izvješću o radu, žiškovečki vatrogasci u 2016. godini nisu imali niti jednu intervenciju, no to ne znači da nisu bili aktivni. Mnogo je uloženo u edukaciju, rad s mladima te pripremi za natjecanja. Također, prošle godine DVD je od Državne uprave za zaštitu i spašavanje dobio vatrogasnu opremu, potopnu pumpu, 10 vatrogasnih „C“ i 5 „B“ cijevi te 10 kombinezona za šumske požare.

Sjednica je bila i izborna, a na njoj je izabrano i novo rukovodstvo. Dugogodišnjeg predsjednika  Radovana Zadravca  na čelu DVD-a zamijenio je Nikola Lesjak.

DVD Žiškovec i Grad Čakovec u proteklom razdoblju vrlo dobro su surađivali, a plod te suradnje je i dobra opremljenost te uvježbanost članova i članica DVD-a. U Čakovcu na dobrovoljna vatrogasna društva gledamo kao na nezamjenjive u sustavu reagiranja kod elementarnih nepogoda, a ni žiškovečki vatrogasci tu nisu iznimka. Mnogo smo uložili u opremanje, a to ćemo činiti i ubuduće, rekao je, među ostalim gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Gradonačelnik je novoizabranom rukovodstvu zaželio puno uspjeha u radu, te ih pozvao na suradnju.

„Uvijek govorim da su DVD-i okosnica društvenog života nekog mjesta, a DVD- Žiškovec svojim radom svake godine to i potvrđuje.“, rekao je, među ostalim predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije  Mario Medved. Istaknuo je da je suradnja s dosadašnjim rukovodstvom DVD-a Žiškovec bila dobra, te da vjeruje da će i novo čelništvo nastaviti s dobrim i kvalitetnim radom, kako na edukaciji, tako i spremnosti. Vatrogasna zajednica Međimurske županije na bivšem vojnom poligonu u Čakovcu uredit će vatrogasni poligon sa simulacijom plamenih udara, tako da će svi naši vatrogasci moći vježbati intervencije u zatvorenim prostorima. Time se stvaraju uvjeti da svi, pa tako i žiškovečki vatrogasci budu još bolji i spremniji.

Na samom kraju, gradonačelnik Stjepan Kovač uručio je ključeve novouređenog vatrogasnog spremišta. Vrijedno je 300 tisuća kuna, nalazi se u sklopu novouređenog METSS-ovog dućana, a koristiti će ga za spremanje vatrogasne opreme te sastanke.

Na skupštini su podijeljena i priznanja zaslužnim članovima društva.

(dv)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*