Međimurje Press
Grad Čakovec

Novoizgrađene jaslice u Čakovcu

U Dječjem vrtiću Maslačak u Čakovcu danas je održana svečanost otvaranja novoizgrađenih jaslica

Jaslice su izgrađene u sklopu projekta Rekonstrukcije (dogradnje) Dječjeg vrtića
Maslačak u Čakovcu, a sufinancirane su sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj,
mlade i socijalnu politiku.

Ukupna vrijednost investicije iznosila je nešto manje od 4,8 milijuna kuna, od čega je udio ministarstva oko 27 posto, odnosno 1.200.000,00 kuna. Ukupno, u nove jaslice smjestit će se 32 djece s područja Grada Čakovca.

Uz prigodan program vrtićaraca, okupljenima su se obratiti gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Lidija Varošanec, nakon čega se krenulo u razgledavanje novih prostora.

  • Ovo je poseban dan, jer se radi o djeci. Grad Čakovec je prijatelj djece. Postoji konstantna potreba za novim jasličkim skupinama, s obzirom da iz grada Čakovca ljudi ne iseljavaju, već useljavaju. Ovdje su izgrađene dvije jasličke prostorije sa sanitarnim čvorovima, prostorija za odgajatelje i stručnu službu. Zahvaljujem resornom ministarstu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je prepoznalo naše potrebe i participiralo u izgradnji jaslica. Grad Čakovec konstatno ulaže u vrtiće, tako je u planu još ove godine dogradnja vrtića u Ivanovcu, prošle godine energetski je obnovljen vrtić u Mačkovcu, a sva vrijednost sva tri projekta  iznosi preko 9 milijuna kuna, od čega 3,3 milijuna kuna otpada na sufinanciranje ministarstva. Politiku ulaganja i strategiju u obrazovanje i demografiju, prepoznali su i drugi, tako da je Čakovec proglašen najboljim gradom u zemlji po tim parametrima. Iznad smo standarda Hrvatske, s obzirom da 75% djece u dobi od 3-6 godina starosti pohađa vrtiće – zaključio je gradonačelnik Stjepan Kovač.
  • Ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Lidija Varošanec naglasila je da sadašnji kapacitet jaslica još uvijek nije dovoljan za smještaj djece, jer bez smještaja je ostalo desetak njih.  Trenutno DV Cvrčak ima 26 skupina sa upisanih 525 djece. Područni vrtić Maslačak ima 5 skupina vrtiće dobi, sad dvije nove jasličke skupine, uz stručne suradnike, 14 odgajatelja, defektologa i logopeda. Cijena vrtića je 1.120 kuna, a jaslica 1.500 kuna, a Grad Čakovec sufinancira s 50% ali i dodatno pomaže.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja