medjimurjepress@gmail.com

Obavijest o proglašenju prirodne nepogode mraza

Dana 26.ožujka 2020. godine župan Međimurske županije donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode mraza za područje cijele županije, zbog mraza praćenog snažnim vjetrom 22., 23., 24. i 25. ožujka 2020.godine, čija je posljedica smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno umanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima te na pojedinim povrtlarskim kulturama.

Oštećenici štetu nastalu na području Grada Čakovca prijavljuju Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem propisanog PN obrasca, dostavom elektroničkim putem na adrese karmen.franin@cakovec.hr i/ili kristinka.mikec@cakovec.hr .

S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, a što posljedično dovodi do onemogućavanja određenog broja dionika u postupku prijave i procijene šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda donijelo je Zaključak, kojim se odgađaju rokovi za dostavu podataka. Citiramo:

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, odgađaju se rokovi za dostavu podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda propisanih Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (NN 16/2019).

Odgoda zakonom propisanih rokova za dostavu o nastalim štetama vrijedi sve do okončanja izvanredne situacije uzrokovane korona virusom i odnosi se na područje cijele Republike Hrvatske.“

Obrazac za prijavu štete, oštećenici mogu pronaći i na internetskim stranicama Grada Čakovca.

Kristina Štebih

Referent za protokol

Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i

Odnose s javnošću Grada Čakovca

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*