medjimurjepress@gmail.com

Obilježen Dan ružičastih majica u Čakovcu!

Na čakovečkom Trgu Republike u četvrtak je obilježen Dan ružičastih majica. Nakon Strahoninca djelatnici preventivnog centra Policijske uprave međimurske tim su povodom na središnjem gradskom trgu postavili informativni punkt te predstavili svoje preventivne aktivnosti čiji je cilj senzibiliziranje javnosti o opasnosti vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica poznatiji je kao Pink Shirt Day. Obilježava se zadnje srijede u veljači s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja te je znak protesta na incident koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Nakon sustavnog vršnjačkog zlostavljanja i psihičkog maltretiranja jednog dječaka čija je teško bolesna majka prolazila kroz liječenje, njegovi su školski prijatelji u znak solidarnosti i podrške počeli nositi ružičaste majice koje su kasnije postale prepoznatljiv simbol inicijative, ali i međunarodno prepoznate borbe protiv vršnjačkog nasilja. 

Informativni punkt PU međimurske posjetili su brojni predškolci Dječjeg vrtića „Cipelica“ i njihove odgajateljice, također obučeni u roza boju. Podršku akciji, dali su i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Marijom Medvedom i Zoranom Vidovićem, kao i zamjenik načelnika PU međimurske, Vladimir Faber te ravnateljica Dječjeg vrtića „Cipelica“ Gordana Šoltić Siladi.

(kš)(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*