medjimurjepress@gmail.com

Obilježeni Dani Mačkovca

27. kolovoza 1376. godine prvi se put u nekom dokumentu spominje naselje Mačkovec. Taj dan obilježava se kao Dan mjesta, a ovog je petka tradicionalno proslavljen Svečanom sjednicom održanom u Društvenom domu u Mačkovcu i prigodnim domjenkom.

Mačkovec je jedno od onih mjesta koje potvrđuju da je Čakovec grad po mjeri svojih stanovnika. Naselje broji oko 1400 stanovnika, u potpunosti je komunalno uređeno, a kako je istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, u razvoj mjesta mnogo je uloženo. Od važnijih investicija koje su u realizaciji, tu je izgradnja ulice Jurja Zrinskog te nastavak uređenja Sportskog doma. Iako u Mačkovcu ne djeluje mnogo udruga, zahvaljujući njihovom radu i predanošću ovo mjesto ima bogat društveni život. Čakovečki gradonačelnik završio je čestitajući Mačkovčanima njihov dan, te najavio daljnja ulaganja u mjesto.

Okupljenima se obratio i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mačkovec Dragutin Balog. Osvrnuo se na sve učinjeno u proteklih godinu dana. Kako je rekao, zbog kratkoće trajanja natječaja, nisu uspjeli prijaviti obnovu krovišta, fasade i sustava grijanja Društvenog doma na Operativni program konkurentnost i kohezija energetske obnove javnih zgrada, no to će kad se ponovno otvori mogućnost kandidiranja. Kako je rekao, u gradskom će se Proračunu za iduću godinu osigurati sredstva, kako bi se ta nužna investicija počela realizirati neovisno o vanjskim izvorima financiranja.

Na Svečanoj sjednici su bili i zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, zamjenik predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat, predsjednici mjesnih odbora s područja Grada, predstavnici udruga iz Mačkovca te brojni mještani. U umjetničkom djelu programa nastupile su sekcije Kulturno-umjetničkog društva iz Mačkovca, tamburaši, seniorski sastav te djeca.

DAVID VUGRINEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*