medjimurjepress@gmail.com

Obnova zgrade Gradske uprave

Građevinsko obrtnički radovi koji su na obnovi zgrade Gradske uprave započeli sredinom lipnja ove godine, idu prema svom završetku

Energetska obnova zgrade bila je prijavljena na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pod nazivom „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora električne energije u zgradama javnog sektora“, a Gradu Čakovcu odobreno je 1.392.648,61 kuna bespovratnih sredstava iz EU. To je 60 posto od ukupne vrijednosti projekta obnove, odnosno 2.287.627,45 kuna, a ostatak novca osiguran je u Proračunu Grada Čakovca.

Obnovom će se postići značajna ušteda energije i to izvedbom dodatne toplinske zaštite na dijelu istočnog, zapadnog i sjevernog pročelja zgrade te na međukatnoj konstrukciji. Isto tako, mijenja se i dotrajala drvena stolarija.

Provedbom mjera energetske učinkovitosti smanjit će se potrošnja i troškovi gradske uprave za energente, dodatno će se zaštititi okoliš smanjenjem emisije stakleničkih plinova, unaprijediti će se tehnički sustavi u zgradi, povećati će se vijek trajanja građevine, a poboljšati će se i izgled vanjske ovojnice koji zbog lokacije zgrade u zaštićenoj povijesnoj jezgri grada, mora zadovoljiti posebne kriterije, odnosno ne smije narušiti dosadašnji izgled. 

Uporabni vijek zgrade u odnosu na uštedu toplinske energije i toplinsku zaštitu, bit će najmanje 50 godina, a radovi bi trebali završiti do sredine rujna. Iako se građevinsko obrtnički radovi odvijaju svakodnevno, Gradska uprava nesmetano radi prema uobičajenom radnom vremenu.

 

 

Kristina Štebih

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*