medjimurjepress@gmail.com

“Od pileka do pileka”

13. KRIŽNI PUT ŽUPE ČAKOVEC – JUG

Na Cvjetnicu će i ove godine se organizira križni put po ulicama čakovečkoga Juga. U 15,oo sati okupljanje je na Trgu sv. Antuna Padovanskog.

Nakon uvodne molitve procesija kreće prema Preloškoj ulici do prvog raspela – pila. Tako će pilovi u župi biti mjesta postaje križnog puta.

U Preloškoj ulici je raspelo na početku ulice, zatim pil Presvetog Trojstva pa sv. Mihaela i „Križno drevo“ na kraju Preloške ulice. Po zaobilaznici nastavlja se do raspela u ulici Milke Trnine pa do kapelice u ulici Matije Gupca i po Putjanama do Presvetog Trojstva i Bezgrješne, raspelo na raskršću ulice Josipa Bedekovića i Jurja Križanića. Slijedi pil „Križno drevo“ u Kalničkoj, zatim ulica Dragutina Tadijanovića – tu će biti uskoro postavljen pil bl. Alojzija Stepinca, raspelo na raskršću Zagrebačke i Kolodvorske ulice, te se vraća ulicama; Zagrebačkom, Dravskom, Vatroslava Lisinskog, Zinke Kunc – kod teniskog igrališta biti će postavljen u lipnju ove godine pil sv. Josipa. Završetak je na Trgu sv. Antuna Padovanskog.

(t.b.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*