Međimurje Press
Grad Čakovec Korisni savjeti

Od sutra, 1.travnja 2020. starta Čakovečki on-line plac

Čakovečki online plac od sutra počinje s radom. Ova jedinstvena internetska platforma za kupnju prehrambenih proizvoda koji se inače tradicionalno kupuju na tržnicama, poput voća, povrća, sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih ulja i vina te ostalih proizvoda omogućit će građanima kupovinu domaćih proizvoda iz naslonjača, a proizvođačima plasman proizvoda u vrijeme kad prodaja na klasična prodaja nije moguća.

Ideja se počela realizirati sredinom prošlog tjedna, kad je postalo izvjesno da će mjere ograničavanja kretanja i rada zbog sprječavanja širenja virusa još neko vrijeme ostati na snazi. Gospodarske posljedice koje neminovno slijede, moraju se smanjiti na najmanju moguću mjeru, a ovaj, za međimurske poljoprivredne proizvođače novi način prodaje sigurno će tome pridonijeti.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, pronašli smo način kako spojiti ponudu i potražnju, kako pomoći našim građanima i proizvođačima, kako ispuniti dano obećanje. „Jesmo li u tome uspjeli najbolje će ocijeniti naši građani, a svi komentari i sugestije su više nego dobrodošli, jer ovo je naša zajednička online platforma koja nam svima treba omogućiti bolje i lakše danas, a vjerujem i sutra, kad opasnost prođe. Platforma bi trebala nastaviti raditi i dalje, dajući stanovnicima Grada Čakovca i ovu mogućnost kupnje, uz istovremenu uštedu vremena za neke druge poslove. Zahvaljujem se ovom prilikom svima onima koji su podržali ovaj projekt te dali svoj doprinos u tome da on zaživi.“, naglasio je gradonačelnik Kovač te dodao da „svakog sata imam upite kad će najavljena internetska tržnica početi s radom. Tome je pripomogla i činjenica da je zahvaljujući mom crtežu ova ideja postala viralna, a zahvaljujući tome dobio sam i mnogo korisnih savjeta i prijedloga“.

Čakovečki on-line plac funkcionira na čin da korisnik preko internetskih stranica obavi kupovinu, željene proizvode stavi u virtualnu košaricu, te potvrdi svojim potpisom. Dostava je besplatna, a organizirana je u ponedjeljak, srijedu i petak. Za sada su u ponudi proizvodi 30-tak međimurskoj OPG-ova i proizvođača, od kojih većinu kupci dobro poznaju sa čakovečke tržnice, a njihov broj i ponuda artikala rasti će svakodnevno. Dostava će se u početku obavljati sa četiri vozila, a bude li potrebe, angažirat će se još vozača.

Ova nova prodajna platforma vrlo dobro je prihvaćena kod proizvođača. Redom ističu da je ovo jedinstveni primjer u Hrvatskoj da inicijativa dolazi od lokalnih vlasti te da je od ideje do realizacije proteklo samo nekoliko dana. Za sve njih to je velika stvar, jer ne snalaze se svi jednako u ovim, dosad u svijetu nezabilježenim uvjetima.

Ponudu Čakovečkog on-line placa možete razgledati na internetskoj adresi https://online-trznica.cakovec.hr/ , gdje možete naručiti i proizvode.

David VUGRINEC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja