medjimurjepress@gmail.com

Odgode i oslobađanja plaćanja računa za komunalne usluge, vrtića, povrata stipendija, spomeničke rente…

PRIOPĆENJE GRADA ČAKOVCA

S obzirom na situaciju vezanu uz mjere usmjerene za sprječavanje širenja COVID-19 virusa, Grad Čakovec donio je nekoliko odluka oslobađanja ili odgađanja plaćanja nekih obveza ili računa.

  1. Odgođeno je plaćanje računa za komunalne usluge. U to ulaze komunalna naknada, postupanje s otpadom, voda i kanalizacija te plin. Građani te račune mogu platiti nakon što se situacija normalizira i otvore blagajne, a Grad i komunalna poduzeća neće obračunavati kamate.

  2. Građani čija djeca pohađaju neke od Gradskih vrtića, tijekom trajanja mjera, neće plaćati svoj udio u ekonomskoj cijeni. Mjesto djeteta u vrtiću ostaje osigurano.

  3. Građani koji imaju obveze povrata stipendija, rate ne moraju plaćati sve dok su mjere na snazi.

  4. Odgađa uplata dospjelih obveza spomeničke rente. Grad Čakovec spreman se odreći naplate ovog nameta, nakon što država uskladi propise koji reguliraju naplatu ovog zajedničkog poreza.

  5. Ukida se naplata Zakupa javnih površina, i to za drugi kvartal ove godine, neovisno dokad će trajati izvanredne mjere.

  6. Ukida se naplata Poreza na korištenje javnih površina za ugostiteljske terase, od 1. ožujka do daljnjeg, neovisno dokad će trajati mjere.

  7. Odgađa se naplata već izdanih faktura za Zakup poslovnog prostora koji su u vlasništvu Grada Čakovca, a od 1. travnja sve dok traju ove mjere, on se neće fakturirati.

  8. Do daljnjeg se odgađa obveza Uplate poreza na potrošnju, a Grad Čakovec razmotrit će smanjenje stupe za razdoblje koje će uslijediti nakon završetka ovih mjera.

Grad Čakovec će ovisno o trajanju i obuhvatu posebnih mjera usmjerenih za sprječavanje širenja virusa odlučivati o dodatnim odgodama i oslobađanjima, posebno vodeći računa o stanju u gospodarstvu.

PROČELNIK
UPRAVNOG ODJELA ZA DRUŠTVENE,
MEĐUNARODNE POSLOVE I ODNOSE S JAVNOŠĆU

David VUGRINEC

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*