medjimurjepress@gmail.com

Održana završna i početna konferencija projekata „Obrok za svu djecu“ i “Školski obrok”

Danas je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici odražna završna i početna konferencija projekta “Obrok za svu djecu” i “Školski obrok”

Ovaj projekt provodi se već petu godinu za redom uz pomoć ČAKRE, odnosno Fonda europske pomoći na najpotrebitije (FEAD) Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje od 2014/2020. godinu.

Konferenciju je otvori o gradonačelnik Stjepan Kovač koji je naglasio važnost ovog projekta koji se permanentno povećava iz godine u godinu, ali i kao važan faktor u osiguravanju školskog obroka i jednakih mogućnosti za djecu iz obitelji slabijeg socijalnog statusa.

Damira Vresk iz ČAKRE  izvjestila je da su se u projekt uključile I Osnovna škola i III Osnovana škola Čakovec, OŠ Kuršanec te OŠ Ivanovec koje su i ostvarile mogućnost prehrane učenika putem Fonda.

U školskoj godini 2018/2019 obuhvaćeno je u tih pet škola  564 djece, a vrijednost ulaganja bila je 574.551,65 kuna. Za školsku godinu 2019/2020 sredstva su povećana na 618.862,12 kuna i obuhvaćaju 615 djece. I to za I OŠ 150 obroka, III OŠ 40, OŠ Ivanovec 45 i OŠ Kuršanec 380.

Navedimo da su konferenciji nazočili i ravnatelji škola koji će koristiti sredstva eurospke pomoći FEAD.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*