medjimurjepress@gmail.com

Otvorenje Porcijunkulova 2019. uz vatromet

U utorak od 20 sati, svečano će se u Atriju Muzeja Međimurja otvoriti manifestacija “Porcijunkulovo 2019.”  Istog dana od jutarnjih sati odvijati će se i brojna druga događanja.

“Artkreativ” edukativne radionice za djecu startaju u 9 sati, od 18 sati nastupa čakovečki pijanist Nikola Grabar u sklopu “Oaze romantike u srcu Porcijunkulova”, dok se istovremeno u Knjižnici “Nikola Zrinski” otvara izložba starih tiskanih kuharica i rukopisnih bilježnica s receptima -“Kuharice i bilježnice naših baka”.

S početkom u 18,30 odvijat će se zabavne i poučne  igraonice i radionice, uz izradu igračaka pod naslovom “Kao prvo, zagonetno drvo”,  koju će voditi Matija Bobek.

U 19 sati otvara se neodoljiv svijet vinske kapljice, a lokacija nazvana “VINO-GRAD”.

JELENA ROZGA  svoj koncert održat će s početkom u 22 sata.

U program brojnih događanja uvrstili su se i čakovečki ugostitelji pa će i na njihovim lokacija svako moći uživati već prema afinitetima. A u pripremi su degustacije, koncerti, večeri poezije, gastronomije, itd. Lokacije su Drink&Music Club Podroom, Arcus Caffe, Cafee bar Millenium, Spitza bar & Fox bar, Bistro Beška, Caffe bar Paraldin, American bar Dollar, Gradska kavana Čakovec i The Garden Bar&Kitchen.

U utorak 30. svibnja počinje i prvi dan trodnevnice za blagdan Gospe od Anđela-Porcijunkule. Tako se u Crkvi sv.Nikole od 18 sati održava Franjevačka krunica, aod 18,30 sv.misa i propovijed. Predvoditelj trodnevnice je fra Ilija Mijatović, voditelj HKM u St. Poltenu i nad-dušebrižnik za Austriju pri Ravnateljstvu dušebrižništva za Hrvate.

(mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*