Od petka 15.09. ponovno kupanje na Gradskim bazenima

Gradski bazeni “Marija Ružić” otvoreni su 1999.godine. Pred početak svake školske godine GP Ekom d.o.o. kreće s remontom, koji je dio godišnjeg plana održavanja bazena.

To je sveobuhvatan zahvat na cijelog građevini i svim sustavima (bazenska tehnika, termo-tehnička oprema, instalacije, strojarska oprema, elektroenergetska oprema i postrojenja, sustav klimatizacije i ventilacije, popravci na građevini, itd…Najveći dio poslova odradili su djelatnici GP Ekom, a što je dobrano smanjilo troškove samog remonta.

Ovogodišnji remont trajo je od 4.rujna do 14.rujna, a svoja vrat za korisnike otvara u petak, 15.rujna 2017.g. prema ustaljenom radnom vremenu od 8,00 do 22,00 sata te svaki petak i subotu do 24 sata.

Do kraj alistopada pristupiti će se i sanaciji dijela krovišta iznad rekreakcijskog bazena od cca 470 m2 u vrijednosti 140.000 kuna. Inaće, kompletan zahvat remonta predviđa se u vrijednosti 300.ooo kuna.

Povodom završetka djela remonta danas je na Gradskim bazenima održana Press konferencija na kojoj su o radovima i ploanovima govirili direktor GP Ekom Miodrag Novosel univ.spec.men.sporta i gradonačelnik Stjepan Kovač.

Gradski bazeni ispunjavaju svoju svrhu sa prosječno 450 kupača dnevno kroz godinu. Tu su škole plivanja za djecu, plivački klubovi, ali i stalni abonenti kupači.

Logično je da se već dugi niz godina nameće pitanje izgradnje vanjskih bazena-naglasio je gradonačelnik Stjepan Kovač i sada se intenzovno radi na pronalaženju optimalnog i racionalnog rješenja. Naslijedili smo projekte od ranijih godina čija visina izgradnje stoji gotovo 50 milijuna. Upravo stoga, obišli smo i potražili iskustva u Sisku i Požegi, čiji su projekti i sama izgradnja trostruko jeftiniji. Moram napomenuti da ni ministarstva, ali ni Europski fondovi nemaju predviđena natječajna sredstva za bazene, osim onih privatnih, manjih. Dakle, razmatramo neke mogućnosti i tražimo najbolja rješenja koja postoje i koja ćemo sasvim sigurno pronaći. Iskustvo gradnje bazena, kao najkompliciranije izgradnje nekog objekta sportskog sadržaja, kompleksan je zahvat, a mi u Čakovcu već imamo infrastrukturu uz postojeće zatvorene bazene-zaključio je Kovač.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*