Počela obnova Dječjeg vrtića Mrav u Mačkovcu

Ovih dana započeli su radovi na obnovi zgrade Dječjeg vrtića Mrav u Mačkovcu,, koji djeluje u sklopu ustanove Dječji vrtić Cipelica. Ukupna vrijednost radova koji će se obaviti iznosi 685.185,25 kuna, a u 40 postotnom iznosu, sufinancira se sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Radove na adaptaciji danas je u pratnji ravnateljice Dječjeg vrtića Cipelica Gordane Šoltić Siladi, obišao i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Ovaj projekt prijavljen je na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja za projekt Povećanja energetske učinkovitosti u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja,  a kada radovi završe predviđena je ušteda od 63 posto, odnosno oko 13.500,00 kuna godišnje. Ovaj vrtićki objekt će nakon provedene obnove iz energetskog razreda E u kojem je sad, preći u energetski razred B.

Prema provedenoj javnoj nabavi radovi su podijeljeni u 3 grupe, izvedba fasade, izrada i montaža aluminijske bravarije te građevinsko obrtnički radovi u unutrašnjosti objekta. Radove su putem natječaja dobili Graditeljska zadruga Čakovec i tvrtka 3E d.o.o. iz Pribislavca.

Energetskom obnovom obuhvaćeni su radovi  na izvedbi toplinske ovojnice objekta sa EPS izolacijom debljine 15 cm, te završnim slojem. Postojeća stolarija zamijenit  će se aluminijskom bravarijom ostakljenom troslojnim izolacijskim staklom, a na stropove će se postaviti 20 centimetara termoizolacije te obaviti soboslikarski i elektroinstalaterski radovi. Uredit će se i sanitarni prostori, na način da će se prilagoditi potrebama osoba sa smanjenom pokretljivošću.

Prema planu, odnosno ako to omoguće vremenski uvjeti radovi bi trebali završiti do 1. travnja ove godine. Sljedeći na redu za obnovu u sklopu povećanja energetske učinkovitosti  je vrtić Dječji vrtić Cipelica u Čakovcu.

(dv)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*