medjimurjepress@gmail.com

Počeli radovi na postavljanju umjetne trave pomoćnog igrališta SRC Mladost

GRADNJA VANJSKIH BAZENA KRAJEM GODINE, UNUTARNJI POČINJU RADOM OD PONEDJELJKA 18. SVIBNJA

Novinari su danas upoznati s početkom radova na uređenju pomoćnog igrališta s umjetnom travom na SRC Mladost u Čakovcu i ponovnog otvaranja Gradskih bazena „Marija Ružić“, ali i ostalim aktualnostima vezanim uz sportske objekte o kojima skrbi GP „Ekom“ Čakovec.

Novinarima su se obratili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, direktor GP „Ekom“ Čakovec Miodrag Novosel i Predsjednik Nadzornog odbora Ekoma Ivan Zrna.

Projekat umjetne trave na pomoćnom igralištu SRC Mladost gradi se po po standardima UEFE i FIFE u suradnji s Nogometnim savezom Hrvatske. Nogometna škola mladih koja ovdje trenira ima preko 250 nogometaša i u ovom vremenu, s obzirom da je stadion građen prije 33 godine, isti više ne zadovoljava standardiziranim uvjetima. Vrijednost radova je cca 5 milijuna kuna, ali će se iznos umanjiti s obzirom da se za sada odustalo s rekonstrukcijom drugog pomoćnog igrališta. Ako uvjeti dozvole, tijekom ovog ljeta radovi bi trebali okončati i nogometaši izaći na teren.

Što se tiče početka izgradnje vanjskih bazena, saznali smo da su u fazi projektiranja i da će se za mjesec dana završiti javna nabava. Radovi bi trebali krenuti krajem ove godine. Što se tiče unutarnjih bazena, otvaraju se od ponedjeljka 18.5.2020.godine. Dva dana kasnije, od srijede 20.svibnja otvaraju se i sve sportske dvorane u Čakovcu.

U doba koronakrize nabavljeni je preko 2600 novih sjedala na tribinama glavnog stadiona, farbanje i izolacija tribina, nabavljene rezerve klupe. Dio se odnosi i na stadion NK Sloga.Obavljen je remont bazena, ali i uočeni nedostaci u konstrukciji podtkorvnih greda koje se trenutno saniraju,

Mato Kljajić iskazao je zadovoljstvo što je nakon niza godina, krenula izgradnja nogometnog terena s umjetnom travom, što je kod preuzimanja Saveza i obećao međimurskim nogometašima. Zahvalio je Davoru Šukeru i Marijanu Kustiću te Izvršnom odboru NSH što su podržali projekt, a koji će koristiti prvenstveno djeci, ali i starijim nogometašima. Vrijednost sufinanciranja HNS-a je 2 milijuna kuna.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*