Počinju Dani Grada Čakovca

DANI GRADA ČAKOVCA OD 24.-29. SVIBNJA

U Gradskoj vijećnici danas je održana konferencija za novinare povodom predstojećih dana Grada Čakovca.
Program obilježavanja predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i voditeljica Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

– Prošlo je 439 godina od kada je Čakovec dobio povelju trgovišta. U slobodnoj i neovisnoj državi po 25 puta slavimo dan grada. Svake godine program obilježavanja je sve kvalitetniji i bogatiji, a počinje već sutra 24.svibnja i traje do 29.svibnja uz Svečanu sjednicu Gradskog vijeća kada ćemo nagraditi najzaslužnije građane. U program obilježavanja uključene su brojne udruge s područja grada što sportske, kulture, tako da će svatko naći neki svoj kutak i interes u programima. Najavljujem i subotnji koncert Nene Belana, a svakako, sutrašnje otvaranje Festivala jagoda- istakao je gradonačelnik Stjepan Kovač

-Boška Ban Vlahek  naglasila je da vrijedi istaknuti sve ljude koji rade u Međimurju koji promoviraju našu međimursku kulturu i tradiciju,ali i kulturu Mađara i ostalih krajeva Hrvatske. O tome svjedoče i brojne prijave za sudjelovanje na ovogodišnjim Danima Grada Čakovca (preko 126), na što smo kao Turistička zajednica izuzetno ponosni. 

Napomenimo da će Međimurje Press svakodnevno donositi informacije o događanjima i satnicama programa kroz svih  6 dana obilježavanja Dana Grada Čakovca.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*