medjimurjepress@gmail.com

Pola troškova manje za istu zabavu!

U Gradskoj vijećnici Grada Čakovca danas je održana konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti program ovogodišnjeg Porcijunkulova.

Novinarima su se obratili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pomoćnik direktora Turističke zajednice Grada Čakovca Marijo Krčmar i gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Župan.

 

Gradonačelnica je pozvala ljude na 57. Porcijunkulovo uz pridržavanje epidemioloških mjera. Kako je naznačila, ovogodišnja manifestacija s obzirom na zatečeno financijsko stanje u Gradu Čakovcu, svest će se na više od polovice troškova manje nego je to bilo prethodnih godina. Bez obzira na tu činjenicu, posjetitelji će uživati uz istu zabavu i zadovoljstvo i čak više programskih sadržaja.

Čelnik TZ Grada Čakovca gosp. Krčmar naveo je i glavne glazbene goste a to su Željko Bebek,  Opća opasnost, Klapa Iskon i Nina Badrić. Osim koncerata, organizirat će se i brojne dječje pričaonice, igraonice te radionice, razne prezentacije, promocije specifičnih djelatnosti i umjetničke izložbe. Ugostitelji pripremaju zabavne programe, a svoje mjesto pronašle su i humanitarne akcije za najpotrebitije osobe zajednice. Ove godine više od 300 izlagača ponudit će svoje rukotvorine, ali i prikazati originalne načine izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za Međimurje. Bit će postavljene dvije pozornice, jedna u tradicionalnom prostoru jezera Starog grada i druga u ulici Kralja Tomislava na kojoj će  nastupiti Nina Kraljić, Ladies night stand up i KUD Žiškovec.

Festivalsku atmosferu svakako će upotpuniti i temelji tradicionalnog proštenja u Čakovcu vezani uz crkvene svečanosti i slavlja – rekao je fra Josip Župan. Uz svete mise, Marijansko bdijenje, svečanu procesiju, krunicu, ispovijedi, središnje euharistijsko slavlje predvoditi će mons. Bože Radoš. Najavio je i dolazak katolika iz susjedne Slovenije i Mađarske, te zaključio riječima kako da se Blagdan Gospe od Anđela koji franjevci spominju u Porcijunkuli, postao važan trenutak pomirdbe za vjernike da poput Franje mogu doživjeti Gospodinovo milosrđe.

Sve dnevne informacije možete dobiti na internetskoj stranici www.porcijunkulovo.com

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*