U ponedjeljak započinje gradnja kružnog toka na zaobilaznici prema Savskoj Vesi

U ponedjeljak započinju radovi na rekonstrukciji križanja državne ceste DC3 s Kalničkom ulicom i Ulicom Josipa Bajkovca u kružno raskrižje. Riječ je o trenutno semaforiziranom križanju na južnoj zaobilaznici prema Savskoj Vesi, na kojem se prema policijskoj statistici događa najviše prometnih nezgoda na području Grada Čakovca.

Na javnom natječaju za izvođača radova izabrana je čakovečka Tegra d.o.o., a ugovorena vrijednost radova iznosi 4.250.000,00 kuna. Osim pretvaranja semaforiziranog križanja u kružni tok, obnovit će se i instalacije, rekonstruirati javna rasvjeta te postaviti nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Ovaj, sedmi po redu čakovečki kružni tok imat će i tri desna skretača. Na žalost, zbog nedostatka prostora, nije se mogao napraviti i četvrti, pa će putnici koji iz smjera Savske Vesi skreću prema Ivanovcu morat ući u rotor.

Radovi bi ako sve bude u redu i ukoliko to vremenske prilike dopuste trebali završiti do kraja godine.

Tijekom trajanja radova pomet preko ovog križanja odvijat će se otežano, pod posebnom prometnom regulacijom. Građani se prije svega mole za strpljenje i razumijevanje, ali i da poštuju postavljene znakove te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti.

S početkom iduće građevinske sezone, trebali bi započeti i radovi na rekonstrukciji križanja južne zaobilaznice i Preloške ulice, odnosno promjena semaforiziranog križanja prema Ivanovcu u kružni tok. Trenutno se rade pripreme za potpisivanje Ugovora s izvođačem. Cijena će biti približno ista onoj u Savskoj Vesi, a obje investicije u cijelosti financiraju Hrvatske ceste.

(dv)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*