Međimurje Press
Grad Čakovec

Ponovno nakon dugo godina, Čakovec dobio vanjske bazene!

Svečano su otvoreni novi sadržaji za Međimurje i Čakovec, ali i sve goste. U sklopu postojećih Gradskih bazena „Marija Ružić“ u zoni Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“ s radom su krenuli novi vanjski bazeni.

 

„Danas 23 godine nakon otvaranja natkrivenih bazena i više od 25 godina nakon zatrpavanja starog kupališta otvaramo otvorene bazene. Investicija je to na području Čakovca o kojoj se u ova protekla 2 desetljeća vjerojatno najviše govorilo i o kojoj svaki stanovnik grada ima svoje mišljenje. Ne o tome trebaju li nam uopće otvoreni bazeni, već o tome kakvi bi oni trebali biti. Bazeni su tu, investicija je počela za mandata prošle gradske vlasti, a sad je završena, što i nije bitno, ovi bazeni pripadaju svim Čakovčancima. Bazeni su moderno koncipirani, sa sadržajima kao i na ostalim sličnim objektima, te što smatram važnim, nižom cijenom ulaznice. Od sutra se ovdje možete kupati, vjerujem da će mnogi Čakovčani doći vidjeti kako izgleda naše novo kupalište“, rekla je pritom čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i dodala kako je bez obzira na sve, grad bogatiji za još jedan rekreacijsko-zabavni objekt, koji će tijekom ljetnih mjeseci biti prepun kupača. Koncipiran je kao mjesto na kojem ćemo se moći osvježiti i zabaviti, a velik broj sadržaja namijenjen je najmlađim sugrađanima.

Plivači triju čakovečkih klubova otvorili bazene, uz nastup čakovečkih plesača, mažoretkinja i gardista

Kao što je staro kupalište bilo izvorište brojnih zgoda i nezgoda koje svi malo stariji Čakovčanci rado pričaju, sigurna sam da će ovdje nove generacije igrati svoje igre, družiti se i zaljubljivati“, objasnila je gradonačelnica koja je samo otvorenje odlučila prepustiti čakovečkim plivačima, članovima Čakovečkog plivačkog kluba, Plivačkog kluba Međimurje i Plivačkog kluba „Vitae“. Oni su prvi skočili u vodu, u pratnji topa Zrinske garde i balona u bojama Čakovca. Mladi su redom bili okupljeni i tijekom popratnog nastupa pa su tako otvorene čakovečke bazene svojim izvedbama i koreografijama upotpunile Čakovečke mažoretkinje, Plesni studio „Vivona“, Studio suvremenog plesa „Teuta“, Plesni studio „Korak“ te Zrinska garda„Toliko dugo očekivani vanjski bazeni ovdje su zbog građana, djece i mladih, nadam se da će ispuniti sva njihova očekivanja. Uz vrhunsku enogastronomsku ponudu, mjesta za igru, kampiranje, odmor, sunčališta i drugo, ovo će zasigurno postati novo mjesto ljetnog okupljanja svih uzrasta iz cijele regije i šire“, rekla je Cividini i zahvalila mladima koji su otvorili nove sadržaje pripremljene upravo za njih, ali i Srećku Krištofiću i ekipi koja je pritom predstavila novi spot o Čakovcu uz pjesmu “Kad si u Čakovcu”.

 

Bogata ponuda orijentirana djeci, mladima i obiteljima

Uz pet unutarnjih bazena, vanjski otvoreni bazen u Čakovcu sada nudi rekreacijsko – plivački bazen s četiri plivačke staze duljine 50m, zabavni bazen s toboganima te baby bazen. Uz to u ponudi za sve posjetitelje je i dječje igralište, sportski tereni, sunčališta, ugostiteljska ponuda i zelene površine za kampiranje. Bez sumnje će ovog ljeta Čakovec biti destinacija koju će mnogi posjetiti upravo zbog novih sadržaja u okviru bazena. Međimurci i Čakovčani su jedva dočekali nakon više od 20 godina ponovo kupanje na otvorenom u svom gradu, no ovog puta u grijanim bazenima.

 

Cijena ulaznica nepromijenjena, za istu cijenu korištenje vanjskih i unutarnjih bazena

Dobra vijest za kupače je i da cijena korištenja vanjskog bazena neće mijenjati cijene ulaznica, točnije s jednom kupljenom ulaznicom posjetitelji će moći koristiti unutarnje i vanjske bazene. Dok unutarnji bazeni imaju dosadašnje radno vrijeme – ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, nedjelja od 8 do 22 sata, u petak i subotu od 8 do 20 sati uz noćno kupanje od 20 do 24 sata, na vanjskim bazenima trenutno je kupanje moguće svaki dan od 9 do 20 sati.

Dakle, od ove kupališne sezone, bijeg od vrućina potražite na novim čakovečkim bazenima!

(gč)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja