medjimurjepress@gmail.com

Poslovanje Grada Čakovca -transparentno!

Uoči današnjeg zasjedanja 15. sjednice Gradskog vijeće Grada Čakovca, gradonačelnik Stjepan Kovač tradicionalno je odgovarao je na pitanja novinara. Evo što smo zabilježili…

Proračun veći no ikad

Donosimo Proračun za 2020.g. koji je veći nego prijašnjih godina i iznosi 275 milijuna kuna od čega trebamo oduzeti 50 milijuna kuna za škole kojima je grad osnivač, a moraju po Zakonu ući u proračun.

Projekti koje planiramo na području grada za iduću godinu su Centar za odgoj i obrazovanje, sportski tereni s umjetnom travom, dugo očekivani vanjski bazeni i regionalni teniski centar. Na pragu je izmjena GUP-a, a kroz javnu raspravu će se pokazati u kom smjeru i roku će se što izgraditi.

Planovi u 2020.

Prije svega želja nam je da građani bolje žive, između ostalog uvodimo za drugo dijete  5.000 kuna kao dio demografskih mjera. I našim umirovljenicima uz uskrsnice uvodimo i božićnice, a povećavamo socijalni cenzus za sve one koji imaju mirovine do 2.000 kuna.

Stanogradnja, POS-ovi stanovi

Trenutno ne planiramo POS-ove stanove, ali ako se otvori prilika poraditi ćemo svakako na tome. Na području Čakovca trenutno je trend otvaranja radnih mjesta, zahuktala je privatna stambena gradnja i što je zanimljivo, svi se stanovi odmah rasprodaju. Sve to dokazuje kako je naš grad mjesto po mjeri čovjeka.

Klizalište

Za najmlađe ove godine nećemo imati klizalište, ali Ekom je nabavio top za pravljenje snijega pa će se zasnježiti jezero Starog grada i brežuljak na čakovečkom Jugu. Tako će klinci imati bijele zimske praznike.

Pohvala

Prvi put u povijesti grada dobili smo bezuvjetno mišljenje revizije za poslovanje, što je dokaz da se radi transparetno, a tako će i biti dok sam ja gradonačelnik.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*