medjimurjepress@gmail.com

Potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike Centra za kulturu Čakovec

U ponedjeljak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlenike čakovečkog Centra za kulturu. Ugovor su potpisali u ime osnivača gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, u ime ustanove ravnatelj Ladislav Varga te u ime Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi glavni tajnik Domagoj Rebić.

Novim Kolektivnim ugovorom obuhvaćene su posljednje zakonske izmjene, usklađena je terminologija te prava i obveze zaposlenika. No, najvažnije, usklađeni su koeficijenti zaposlenika i to na temelju njihovih zahtjeva i prijedloga. Naime, dosadašnji koeficijenti bili su izrazito nepovoljni za zaposlenike s najnižim primanjima te su oni u postotku i najviše povećani. Ostali koeficijenti usklađeni su sa ostalim ustanovama kojima je Grad Čakovec osnivač te drugim hrvatskim ustanovama u kulturi. Sredstva za povećanje plaća osigurat će se iz redovnog poslovanja Centra za kulturu Čakovec.

Ovim potpisivanjem završen je ciklus usklađivanja kolektivnih ugovora svih ustanova kojima je Grad Čakovec osnivač. Novi Kolektivni ugovor za zaposlenike Centra za kulturu Čakovec potpisan je na rok od dvije godine, a počinje se primjenjivati od ovog mjeseca.

(d.v.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*