Međimurje Press
Grad Čakovec

Potpisan ugovor o izradi izvedbenog projekta za izgradnju vanjskih bazena

Projekt izgradnje vanjskih bazena u Čakovcu odvija se kao što je i planirano. Početkom prošlog tjedna potpisan je Ugovor o izradi glavnog i izvedbenog projekta te troškovnika za izgradnju vanjskog bazenskog kompleksa s pratećim sadržajima.

Podsjetimo, vanjski bazeni će se nalaziti u okviru Sportsko-rekreacijskog centra Mladost, točnije, biti će vezani uz postojeće zatvorene Gradske bazene „Marija Ružić“. Do sada sve radnje oko realizacije projekta idu prema planu, a nakon potpisivanja ovog Ugovora, izvedbeni projekti trebali bi se dostaviti u roku od 90 dana. Prvi radovi na izgradnji, planiraju se početkom ove jeseni.

Osim što će vanjski bazeni biti namijenjeni građanima, njima će se služiti i čakovečki plivački klubovi, kao i drugi sportaši te rekreativci. Prema idejnom projektu planira se gradnja jednog vanjskog otvorenog bazena površine 1200 četvornih metara s četiri plivačke trake duge 50 metara, dječjeg bazena sa “splash” tornjem i dječjeg igrališta. Nadogradit će se i postojeća kuhinja te strojarnica, a u planu je i uređenje zelenih površina, terase i dječjeg igrališta.

Kako je i ranije najavljeno, ukupna investicija vanjskih bazena vrijedna je 15 milijuna kuna koji će se osigurati iz gradskog proračuna.

(kš)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja