Međimurje Press
Grad Čakovec

Potpisan ugovor za izgradnju Centra PrInOS!

Na mjestu bivšeg skladišta Međimurskih voda (Mihovljanska ulica 68, Čakovec), danas je održano potpisivanje ugovora s izvođačima radova na uređenju Centra PrInOS – pružanje inkluzivnih oblika skrbi.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj rekao je kako je ovaj projekt pripreman dvije godine i da se planira završiti tijekom ove godine. Izgradnja je namijenjena najranjivijim skupinama i to beskućnicima i onima koji nemaju adekvatnu podršku unutar svojih obitelji, ali i zajednice. Ovaj objekt nosi naslov Centar PrinOS (skraćenica za pružanje inkluzivnih oblika skrbi). Imati će kapacitet za 20 beskućnika organiziran kao vaninstitucionalni oblik skrbi i u vidu stambenih zajednica kroz uslugu poludnevnog boravka. Unutar objekta nalazit će se kuhinja za ranjive skupine s područja Međimurske županije s mogućnosti korištenja za 140 korisnika. Objekt neće imati administrativnih prostora, već je namijenjen na samo socijalnu funkciju.

Centar se gradi u cijelosti besplatnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti cca 14 milijuna kuna. U projekt su osim Crvenog križa uključeni Grad Čakovec, Centra za socijalnu skrb i Centar za pomoć u kući.

Gradonačelnik Stjepan Kovač naglasio je kako će se riješiti zbrinjavanje beskućnika ali i rješavanje toplog obroka socijalno ugroženim osobama. Kupili smo prije dvije godine ovaj prostor od Međimurskih voda za vrijednost od 1,3 milijuna kuna. Raduje me da će u vrijeme ove krize domaće firme.

Izvršni predsjednik Crvenog križa Hrvatske Robert Markt dao je punu podršku izgradnji ovog socijalnog objekta, dok je Alen Vugrin predstavnik i odabrani izvođač radova ispred tvrtke Intermegrad obećao kvalitetne i u roku izvršenje radova.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja