Povodom Dana antifašističke borbe položeni vijenci na čakovečkom Jugu

Uoči Dana antifašističke borbe, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, izaslanstva Gradskog kotara Jug i Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurja predvođeno predsjednicima Miljenkom Zorkom i Zvonimirom Golubom, položili vijence su i zapalili svijeće podno spomen obilježja ubijenim i poginulim Međimurcima u 2. svjetskom ratu.

Kao i ranijih godina, prvi vijenac položen je podno spomen ploče u Preloškoj ulici, a drugi ispred spomen ploče postavljene na zgradi DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane u Ulici Milke Trnine. Treba istaknuto da je ovo spomen obilježje je u sklopu rekonstrukcije Vatrogasnog doma početkom ove godine, obnovljeno.

Okupljenima su se prigodnim riječima obratili zamjenik gradonačelnika Mario Medved, predsjednik Gradskog kotara Jug Miljenko Zorko i predsjednik Društva antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije Zvonimir Golub.

Svi su naglasili da je borba protiv fašizma i nacizma našu je zemlju svrstala na stranu pobjednika u 2. svjetskom ratu, a moderna i demokratska Hrvatska baštinik je tog pokreta. Zahvaljujući našim djedovima i pradjedovima, Čakovec i Međimurje danas su dio slobodne Hrvatske, jer je upravo pobjeda u tom ratu omogućila povratak Dalmacije, Rijeke, Istre, otoka, Baranje i Međimurja u okrilje hrvatske države.

Za sve poginule i ubijene Čakovčane i Međimurce u 2. svjetskom ratu odana je počast minutom šutnje.

(d.v.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*