Međimurje Press
Grad Čakovec

Povodom Svjetskog dana kretanja otvoreno novo dječje igralište u Čakovcu!

Najmlađi stanovnici Čakovca u svoje slobodno vrijeme od sada mogu uključiti i igru na novom dječjem igralištu u Perivoju Zrinski. Naime, novo je igralište otvoreno u ponedjeljak, povodom Svjetskog dana kretanja. Smješteno kod zgrade Stare trafostanice, novo igralište je donacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u sklopu projekta „Živjeti zdravo“. Šest igrala, klupu za prematanje, antistresne podloge te tri klupice donirao je Hrvatski zavod za javno zdravstvom, a građevinske radove, kao i uređenje staza i ostale infrastrukture, financirao je Grad Čakovec.

Projekt i novo igralište, na prigodnom otvaranju predstavio je Tomica Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca, dok je više o tome govorila ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo prim. Marina Payer-Pal.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač je u društvu svojih zamjenika Marija Medveda i Zorana Vidovića tom prilikom rekao kako je ovaj projekt dio obnove Perivoja Zrinskih. Isto tako, podsjetio je Kovač, Čakovec je grad sporta koji je lanjske godine proglašen Europskim gradom sporta i u kojem djeluje mnoštvo sportskih udruga, a razvijena je i rekreacija građana svih dobnih skupina. „Ovo igralište dio je šireg plana uređenja dječjih igrališta na području grada, kojem je krajnji cilj stvoriti uvjete za igru na otvorenom svoj djeci u svim dijelovima grada. Grad Čakovec otvara po jedno dječje igralište godišnje, a više njih i temeljito obnavlja.“, zaključio je Kovač.

Novo igralište prvi su isprobali mališani iz skupine Bubice, Dječjeg vrtića Cipelica, a kratko zagrijavanje prije igre predvodila je trenerica iz Gimnastičkog kluba „Marjan Zadravec Macan“ Tanja Mesarić Novak. Vrpcu su zajedno prerezali gradonačelnik Kovač i ravnateljica Payer-Pal, a pomogli su im Laura i Jako, polaznici vrtića Cipelica.

U sklopu projekta Živjeti zdravo Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca od 2018. provode aktivnost “Volonteri u parku”, pa je jedna održana i na Svjetski dan kretanja. Cilj aktivnosti je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju i očuvati životnu okolinu.

(kš)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja