medjimurjepress@gmail.com

Predstavljanje projekta ABCitiEs

U utorak, 6. studenog 2018. godine u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu (Pavlinska 2, Varaždin), s početkom u 11:00 sati, održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen projekt ABCitiEs.

Riječ je o projektu koji grad Čakovec provodi u partnerstvu sa gradom Varaždinom i FOI-em te još 8 partnerskih institucija iz Litve, Nizozemske, Velike Britanije i Grčke. Cilj je projekta poticanje različitih oblika suradnje poduzetnika i drugih sudionika vezanih uz određenu lokaciju, točnije gradsku jezgru. Jedan od rezultata projekta u Čakovcu bit će izrada projekta revitalizacije jedne od predloženih lokacija u središtu grada.

Na konferenciji će govoriti i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Projekt ABCitiEs provodi se od 01. lipnja 2018. godine unutar Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju. Projekt će trajati do 31. svibnja 2022. godine i ukupne je vrijednosti 1.596.561,00 eura. U provođenju projektnih aktivnosti sudjeluje 5 europskih urbanih regija: Amsterdam, Atena, Manchester, Vilnius, te gradovi Varaždin i Čakovec iz Hrvatske. Vodeći partner je Amsterdam University of Applied Sciences.

Cilj projekta je razvoj i poticanje različitih oblika suradnje poduzetnika i drugih sudionika koji su vezani uz određenu lokaciju, kako bi se povećala njihova konkurentnost, ali i poboljšala socioekonomska situacija i revitalizirale jezgre europskih gradova. Među očekivanim rezultatima projekta posebno ističemo generiranje inovativnih i primjenjivih politika vezanih uz kolektivno poduzetništvo u gradskim jezgrama, kao i razradu izvodljivih primjera revitalizacije određene lokacije inicijativama koje se temelje na kolektivnom poduzetništvu i suradnji različitih sudionika. Tome bi trebala pomoći suradnja regija koje su uključene u projekt i razmjena iskustava.

(dv)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*