Priključenje na kanalizacijsku mrežu u Žiškovcu i Slemenicama

Međimurske vode uspješno su privele kraju projekt izgradnje dijela sustava odvodnje „Zasadbreg“, koji se odnosi na naselja Slemenice i Žiškovec. Izvođač radova bila je čakovečka Tegra d.o.o., a konačna vrijednost građevinskih radova u iznosila je 10.510.212,13 kuna.

U sklopu projekta izgrađen je sustav gravitacijske sanitarne kanalizacijske mreže u duljini od 7.706 metara s pripadnim revizijskim oknima i tlačni cjevovodi u duljini od 2.144 metara.  Izgrađene su i četiri precrpne stanice, čime su omogućena 302 nova kućna priključka na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Slemenicama i Žiškovcu. Krajem prošlog studenog obavljen je tehnički pregled, a s 19.-im prosincem 2017. godine ishođena je uporabna dozvola.

Time su se stvorili uvjeti za priključenje korisnika na novi sustav. Djelatnici Međimurskih voda su ovog ponedjeljka u Društvenom domu u Žiškovcu primali zahtjeve i sklapali ugovore za priključenje, a građani Žiškovca i Slemenica zahtjeve i ugovore mogu potpisati i u petak, 19. siječnja, također u žiškovečkom Društvenom domu, i to od 12:00 do 18:00 sati. Potrebna je osobna iskaznica, OIB te kopija katastarskog plana i kopija građevinske dozvole ili izvatka iz gruntovnice za nekretninu koja će se priključivati. Zahtjev se može predati i u zgradi Međimurskih voda u Čakovcu.

Treba napomenuti da su priključci većim dijelom izvedeni u sklopu projekta Aglomeracije Čakovec. Potrebno je platiti samo troškove završnog dijela priključka koji u prosjeku iznose oko 2.300,00 kuna. Po podnošenju zahtjeva za priključenje, predstavnik Međimurskih voda će izaći na teren i izraditi troškovnik za izvođenje priključka za Vašu građevinu odnosno parcelu.

Po sklapanju Ugovora o priključenju na sustav odvodnje i korištenju usluga odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i nakon izvođenja priključka, građani ovih naselja moći će spojiti na novo kontrolno okno. Nakon priključenja septička jama više ne smije biti u funkciji, a fekalne vode direktno će prihvaćati novoizgrađeni kanalizacijski sustav. Priključak se ne može koristiti za odvodnju oborinskih voda.

Inače, realizacija projekta izgradnje odvodnog sustava u naseljima Slemenice i Žiškovec trajala je pet godina. U početnom razdoblju financirana je ograničenim sredstvima iz redovnog godišnjeg programa Hrvatskih voda, da bi od 2015. godine, nakon uspješne prijave projekta na EU fond, bilo osigurano financiranje završetka projekta. Na taj način je omogućeno još povoljnije sufinanciranje projekta od strane Grada Čakovca.

(dv)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*