Primopredaja novog vatrogasnog vozila JVP Čakovec

DAN VATROGASTVA U ČAKOVCU OBILJEŽEN SVEČANOŠĆU

Sveti Florijan, čiji se blagdan obilježava 4. svibnja, zaštitnik je vatrogasaca. U četvrtak je u prostorima Javne vatrogasne postrojbe u Čakovcu svečano obilježen Dan vatrogastva te održana primopredaja novog vatrogasnog vozila.

Kako je u uvodom govoru naglasio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj, nema boljeg dana od predstavljanja nove opreme od dana svetog Florijana.

Mjesec svibanj je i mjesec zaštite od požara, a novo vozilo upravo će ubrzati vrijeme i kvalitetu intervencija te tako pridonijeti sigurnosti cijelog kraja, rekao je, među ostalim zapovjednik Kanižaj. Osim u slučajevima kad su potrebne intervencije kod požara, poplava i prometnih nezgoda, vatrogasci mnogo rade  i na preventivi, edukaciji stanovništva te osposobljavanju svojih pripadnika. Upravo zato je naša Javna vatrogasna postrojba spremna za sve izazove koji mogu doći pred njih. Zapovjednik Kanižaj posebno se zahvalio čelništvu Grada Čakovca na razumijevanju i potpori koju svake godine daju dobrovoljnom i profesionalnom vatrogastvu.

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca Mario Medved, čestitajući svim okupljenima Dan vatrogastva, rekao je da danas na blagdan svetog Florijana lijepo biti vatrogasac. Osim što obilježavaju Dan vatrogastva, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe bogatiji su za novo vozilo, koje je, što je najvažnije, kupljeno vlastitim prihodima JVP-a.

„Vatrogastvo u Čakovcu i Međimurju ima dugu i bogatu tradiciju, nebrojeno puta se dokazalo na raznim intervencijama spašavajući imovinu i ljudske živote. Posebno mjesto u tom sustavu sigurno ima i Javna vatrogasna postrojba, koja od danas na intervencije odlazi još opremljenija.“, naglasio je Medved te se zahvalio svim djelatnicima JVP-a na svemu što čine u sustavu zaštite i spašavanja.

Ključeve novog vozila zapovjednik JVP Mladenu Kanižaju uručio je predsjednik Vatrogasne zajednice MŽ Mario Medved, a posvetio ga je gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak. Vozilo marke Ziegler namijenjeno je za tehničke intervencije, posebice kod gašenja požara otvorenih prostora, ali i za intervencije kod, primjerice prometnih nesreća. Ukupno je stajalo milijun i 700 tisuća kuna, a u potpunosti je opremljeno najmodernijom opremom. Ovo vozilo i pripadajuća oprema podići će spremnost jedine profesionalne vatrogasne postrojbe u Međimurskoj županiji te dodatno jamčiti stanovnicima Čakovca i Međimurja sigurnost prilikom požara, prometnih nezgoda ili nekih drugih intervencija.

(dv)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*