Međimurje Press
Grad Čakovec

Priopćenje povodom smjene predsjednika Gradskog vijeća Grada Čakovca!

Zver: prijetili su mi „ako nećeš ti staviti Čakom na dnevni red, bumo te maknuli pa postavili nekoga ko hoće

Svi vaši navodni “razlozi” služe samo za mazanje očiju javnosti, a da je pravi razlog moje smjene Čakom svi će vidjeti na svojoj koži kad uskoro  građanima i poslovnim subjektima počnu stizati veći računi za odvoz smeća“ – izjavio je Darko Zver (Fokus) kojeg su na današnjoj sjednici većinom glasova vijećnika koji podržavaju gradonačelnicu Ljerku Cividini smijenili s mjesta predsjednika Gradskog vijeća.

Najprije ste me prozvali da ne želim rješavati probleme unutar kuće, nakon čega sam javnosti pokazao mailove koji vas demantiraju. Pa ste me u službenom zahtjevu prozvali da opstruiram izvršnu vlast, što je opet netočno jer sam na dnevni red stavio 109 točaka od kojih su vijećnici Fokusa podržali 108, a samo na jednoj smo bili suzdržani. Sad opet navodite i izmišljate neke nove razloge za koje isto tako imam dokaze da su lažni“ istaknuo je Zver i nastavio: „Da je Čakom glavni razlog moje smjene potvrđuje to što mi je na sastanku održanom 26. travnja u prostorijama stranke HNS gradonačelnica Cividini prijetila riječima “ili budeš stavil točku na dnevni red ili raskidamo koaliciju“. U prilog tome ide i činjenica što je na sastanku održanom 5. svibnja u uredu gradonačelnice gospodin Slaviček također prijetio riječima “ako nećeš ti staviti Čakom na dnevni red, bumo te maknuli pa postavili nekoga ko hoće“.

Sada je svima jasno kako je pravi razlog smjene Darka Zvera jedina točka koju nije želio uvrstiti na dnevni red Gradskog vijeća, a to je poskupljenja Čakomovih usluga. Zver je objasnio: „Ovu točku nisam želio pustiti bez prethodne racionalizacije poslovanja Čakoma na čemu inzistiram još od 1. listopada prošle godine. Ne želim dozvoliti da brojni financijski propusti i sva politička uhljebljivanja padnu na leđa građana kroz poskupljenje računa.“

Zver se na kraju zahvalio na 9 odrađenih sjednica u proteklih godinu dana. Zahvalu je uputio onim gradskim vijećnicima koji su bili konstruktivni, posebno kolegama Asji i Borisu te članovima gradskih odbora i gradskih službi na suradnji. Izrazio je želju da proradi svijest i savjest te da nekad ubuduće Gradsko vijeće uistinu bude predstavničko tijelo građana i zastupa interese građana.

Darko Zver
bivši predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja