Produženi boravak u OŠ Kuršanec

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana je danas početna konferencija projekta „Produženi boravak u Osnovnoj školi Kuršanec“

Ukupna vrijednost projekta je 807.463,74 kn, prijavitelj je Grad Čakovec, partneri OŠ Kuršanec i Gradska razvojna agencija ČAKRA, a u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda, program Programska, stručna i financijska potpora obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine.

Projekt su predstaviti gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, direktorica Gradske razvojne agencije ČAKR-a Damira Vresk i ravnateljica Osnovne škole Kuršanec Marija Tepalović.

  • Za 45 učenika drugog razreda bit će osiguran je produženi boravak na kojem će prije svega učiti hrvatski jezik. Kupnjom će se osigurati kompletna oprema od računala, ploča, dograditi dvije učionice te zaposliti troje učitelja. Projekt je to koji je dio niza ulaganja u obrazovanje koje je u 2018. godini provodio Grad Čakovec -istaknuo je gradonačelnik Kovač.

Na razini RH odobreno je 8 ovakvih projekata u cijelosti financiranih od Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu, a vlastito financiranje provest će Grad Čakovec s 500.000 kuna za dogradnju učionica i njihovu opremu. Projekt traje 15 mjeseci, a za djecu je osiguran topli obrok i prijevoz -naglasila je Damira Vresk.

Marija Tepalović rekla je da je ovaj projekt važan za romsku djecu. U organiziranom vremenu izvan nastave poslužit će za savladavanje gradiva, pisanje zadaća, a osobito učenja hrvatskog jezika. Naša škola ima 411 učenika, od čega čak 334 romske nacionalnosti. Vjerujem da će s ovim projektom i ulaganjem u njihovo obrazovanje postizati bolje rezultate učenja.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*