Proračun Grada Čakovca povećan za 4,7 milijuna kuna!

Po prvi puta sjednica Gradskog vijeća održana je bez gradonačelnika Stjepan Kovača. Njega je zamijenio Mario Medved koji je uoči iste dao nekoliko odgovora na upite novinara, prvenstveno vezana uz prvi rebalans proračuna u ovoj godini, ali i cijenu vrtića te nabavku udžbenika.

VEĆI PRORAČUN

– Današnja 6. sjednica ima 14. točaka Dnevnog reda, a najvažnija je prva točka rebalans proračuna. Prvobitnih 158,2 milijuna kuna povećan na 162,9 odnosno za 4,7 milijuna kuna. Prije svega to je bio planiran rebalans zbog sredstava dobivenih od Ministarstva poljoprivrede (mjere 7.22.) za opremanje zone Brezje, ali i kao prilika za usklađenje stavaka u Proračunu.

CIJENE VRTIĆA

-Cijene vrtića neće se mijenjati. Moram samo napomenuti da će Dječji vrtić Pčelica u Ivanovcu koja ima kompletnu dokumentaciju za mjeru 7.4.1. koja će biti sektorska, isključivo za rekonstrukciju i dogradnju vrtića te vatrogasnog i i društvenog doma. Planiramo dograditi taj vrtić u vrijednosti od preko 3 milijuna kuna. Za vrtić Maslačak u Martanama dobili smo već sredstva od Ministarstva demografije od 1,2 milijuna kuna i tu smo stavku povećali na 4,5 milijuna kuna. Stavka se odnosi na dogradnju vrtića sa dvije prostorije za nove jasličke skupine i tunel koji će povezivati stari i novi dio vrtića.

FINANCIRANJE UDŽBENIKA

-Grad Čakovec neće sufinancirati udžbenike za srednjoškolce, za osnovne škole da i to preko županije i njene javne nabave.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*