Proštenje sv. Antuna Padovanskog Čakovec-Jug

Pred nama je blagdan sv. Antuna Padovanskog zaštitnika naše župne crkve i svih obitelji. Za ovaj blagdan želimo se duhovno pripremiti i svečano i dostojno ga proslaviti. Zato vas pozivamo na dane duhovne obnove i na proslavu našeg nebeskog zaštitnika – rekao je na današnjoj press konferenciji u Pastoralnom centru fra Tomislav Božiček, župnik.

Na konferenciji su govorili i  govorili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

I ove godine čakovečki Jug imat će duhovno i svjetovno obilježavanje. Uz trodnevnu duhovnu obnovu od nedjelje 10. lipnja do utorka 12. lipnja predvoditelj će joj biti fra Ivica Miklenić gvardijan Franjevačkog samostana sv. Ivana Krstitelja iz Varaždina. Glavna procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog održati će se u srijedu 13. lipnja od 11 sati.

Posebno su naglašene aktivnosti vezane uz izložbu poštanskih maraka sv. Franje Asiškog i ekologije čije je otvorenje u nedjelju 10 lipnja od 20 sati te predstavljanej knjige “Komunistički progon i mučeništvo blaženog Alojzija Stepinca” koju će predstaviti mons, dr. Juraj Batelja, autor, kanonik Pastoralnog Kaptola zagrebačkog, umirovljeni profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta i postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

Glavni glazbeni gosti su klapa Maslina koja će nastupiti u subotu od 21 sati. U isto vrijeme u nedjelju 10. lipnja, počinje koncert grupe Tragovi, uz gosta Denisa Dumančića iz Letećeg odreda.

Napomenimo da će se uz brojne mise, u blizini crkve predstaviti 30-tak izlagača, a svojim koncertom i Dixieland band 13. lipnja.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*