medjimurjepress@gmail.com

Prva čakovečka kućica za knjige puštena u opticaj

Prvu kućicu za knjige danas su svečano pustili u upotrebu gradonačelnik Stjepan Kovač i ravnateljica Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec Ljiljana Križan

Kućice za knjige, svojevrsna knjižnica na otvorenom, zamišljena je kao mjesto na kojem će građani besplatno uzimati knjige, pročitati ih te vratiti. Naravno, u kućici će moći i ostaviti vlastite knjige koje žele podijeliti s građanima.

Oslikali su ih učenici Graditeljske škole Čakovec. U prvoj fazi na području Čakovca postavit će se dvije kućice, a ukoliko se projekt pokaže uspješnim, još nekoliko. Postavljanje kućica za knjige inicirala je Marija Maček.

Slične kućice postoje i u nekom drugim gradovima, a iskustva su izuzetno pozitivna. Prvu kućicu od tri planirane opskrbila je Knjižnica “Nikola Zrinski”. Funkcionira tako da djeca i građani mogu doći, odabrati naslov,  posuditi tu knjigu i vratiti je. U kućicu se mogu stavljati i svoje knjige koje više naši sugrađani ne koriste – napomenuo je prilikom otvorenja Stjepan Kovač, dodajući da je vrijednost ovog knjižnog punkta 2.700 kuna.

Recimo da je na samom startu svoje knjige poklonila i biblioteka INSULA, a da je kućica iz sigurnosnih razloga pod video nadzorom.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*