Međimurje Press
Grad Čakovec

Radno u Čakovcu! Nazire se nova prometnica koja spaja Čakovec i Šenkovec, investicija vrijedna 3,8 milijuna kuna

U Čakovcu i njegovim mjesnim odborima pokrenut je niz projekata i investicija. Dolaskom pogodnijih temperatura i vremenskih prilika, sve su intenzivniji radovi posebno na investicijama u izgradnju i rekonstrukciju ulica i objekata, kao i održavanje istih.

„Ovisno o tijeku i roku završetka same investicije, kao i o dobivenim iznosima vrijednosti investicija po provedenim postupcima javne nabave, ukupno planirani iznos za ove namjene u 2022. godini iznosi više od 84,6 milijuna kuna“, potvrdila ja gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i dodala kako je jedno od značajnijih ulaganja u ceste tijekom godine svakako ono u ulici Ivana Gorana Kovačića u Čakovcu, kako je cilj novom prometnicom olakšati brojnim mještanima koji automobilom, pješice i biciklom redovito koriste ovu prometnicu.

Pritom će se i rasteretiti prometovanje okolnim prometnicama te ujedno olakšati pristup kompleksu Županijske bolnice Čakovec. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice (proširenje, oborinska odvodnja i novi asfalt) te izgradnju pješačko-biciklističke staze s istočne strane.

Započeti su zemljani radovi, odvodnja oborinske odvodnje, betonski radovi, radovi kolničke konstrukcije, a u planu su završni radovi te radovi na postavi vertikalne i iscrtavanju horizontalne signalizacije.

Izgradnja prometnice i pješačko biciklističke staze ulice vrijedna je oko 3,8 milijuna kuna s pdv-om, a kako potvrđuju iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, izgradnju grada i upravljanje nekretninama Grada Čakovca radovi idu prema planu te se njihov završetak predviđa početkom rujna.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja