Radovi u Mihovljanu obavljeni u roku od 60 dana

Završeni radovi na uređenju dijela Sportske, Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora u Mihovljanu

Radovi na uređenju križanja Sportske, Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora u Mihovljanu završeni su prošli tjedan. Uređena je odvodnja, kolnik te pješačke staze. Novouređene ulice u srijedu su obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mihovljan Josip Jezernik.

Ova investicija stajala je milijun i 100 tisuća kuna, izvođač radova bila je čakovečka TEGRA, a posao je na obnovi otprilike 400 metara cesta obavljen je za 60 dana.

Kako je prilikom obilaska istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač ova investicija u potpunosti je financirana sredstvima iz gradskog proračuna, a početak je većih ulaganja u obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture u Mihovljanu. „Ovo naselje u sastavu Grada ima oko tisuću i 400 stanovnika, a proteklih se godina u njega, zbog drugih prioriteta, nije toliko ulagalo u obnovu i gradnju prometnica. To ćemo ispravili, osim ove završene investicije, u tijeku su i radovi na izgradnju sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca, a uskoro bi trebali započeti i radovi na izgradnji zone Brezje, koja će omogućiti novih u potpunosti komunalno opremljenih 107 gradilišta.“, rekao je Kovač te istaknuo da se rade planovi i za izgradnju vrtića i škole u Mihovljanu.

Da podsjetimo, za zonu Brezje, odabran je izvođač te potpisan ugovor. Čekaju se „Međimurske vode“, koje najprije trebaju položiti kanalizacijsku mrežu. Krajnji rok za završetak radova je proljeće 2020.-te godine, vrijednost investicije je 4.612.000,00 kuna.

(dv)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*