Razgovor s gradonačelnikom Stjepanom Kovačom

Kovač: “Smanjen gubitak uz timski rad, sada imam cilj, želim još jedan mandat gradonačelnika”

Tradicionalno, prije početka sjednice Gradskog Vijeća Grada Čakovca na pitanja novinara odgovarao je gradonačelnik Stjepan Kovač. Dotaknute su teme koje su trenutno aktualne za sam grad i njegove žitelje. Evo i njegovih odgovora.

SMANJEN DUG

Minus u Proračunu za 2016. g. smanjen je na 6,5 milijuna kuna u odnosu na prošlu kada je bio 8 milijuna kuna. Treba uzeti u obzir da se u prošloj godini riješila aglomeracija, da se ulagalo u škole, vrtiće prometnice, kao standard i nadstandard građana.  Rješavamo sve svoje obaveze, likvidni smo. Puno se radilo, cijeli gradski tim je uložio svoj trud, to nije One Man Show. Sve gradske institucije su pozitivne osim jednog vrtića.

PRIZNANJA ZASLUŽNIM GRAĐANIMA NA SVEČANOJ SJEDNICI U SVIBNJU

Počasni građanin trebao bi postati Branko Lustig,  nagradu za životno djelo trebao bi dobiti prof. Stjepan Hranjec, zlatnik grb Grada Čakovca Boris Leiner, nadalje tu su nagrade po raznim segmentima koje bi trebale pripasti Tegri, Kazališnoj družini DADA, Pauli Posavec, Crvenom križu, DVD Mihovljan.

IZMJENE GUP-a TRI NOVE BENZINSKE, JEDAN NA SJEVERU, DVIJE NA JUGU

Izmjene GUP-a na inicijativu Doma zdravlja koji želi prodati svoje dvije ustanove  na području grada kako bi se dovršio  svoju novu zgradu Doma zdravlja tako da iste pretvaramo iz društvenog u mješovito kako bi tu ušao neki obrt li slično, ovisno o prodaji.

Drugi GUP je vezan za  gradnju benzinske postaje  kod Galerije sjever i Martane-istok, gdje dva investitora žele kupiti gradsko zemljište i to na južnoj obilaznici također za gradnju benzinskih na što moramo ići na urbanistički plan uređenja.

PROSTOR BIVŠEG MTČ-a, JOŠ NIJE DEFINIRAN

Bivši prostor MTČ-a na trećoj javnoj dražbi je kupio jedan investitor i on je nama poslao pismo namjere na koje još nismo odgovorili. Želja je da tamo bude nova natkrivena tržnica. Čakovec to zaslužuje kao europski grad. Tu bi OPG-ovi imali svoje mjesto, isto kao i mliječna industrija, mesna, itd. Gradili bi se kafići i bilo bi to mjesto okupljanja u grijanom prostoru 365 dana u godini. Sve odluke mora donijeti na Gradsko vijeće, ali dopustite mi da kao gradonačelnik imam svoje mišljenje. Na prostoru današnje tržnice od tisuću kvadrata, uredio bi se zeleni park.

REKONSTRUKCIJA NADVOŽNJAKA, ROTORI

On je bio prijavljen MUP-u za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa. Dobio je odbijenicu, pretpostavljam da je dokumentacija bila ispravna, ali vjerojatno je to zato što smo tražili u ovoj prvoj fazi (a rekonstrukcija ide u tri faze) 4 milijuna kuna, a to su bila ukupna sredstva na dodjeli.  Razgovarao sam u više navrata s ministrom Orebićom, on bi trebao do kraja mjeseca stići u Čakovec, obići ćemo nadvožnjak i naći neko rješenje za sanaciju, jer Čakovec ta sredstva nema.

Znate da se apliciralo i za dva rotora kod Ivanovca i Savske Vesi. To su aplicirale Hrvatske ceste, a ne grad Čakovec i nisu prošle. U planu nabave, bez obzira na tu činjenicu, Hrvatske ceste kreću u izradu tih rotora, jer su osigurale sredstva u svom proračunu. Naime, njihova je ideja bila da iste plati Nacionalni program.

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*