Sadržajni programi za Dane Grada Čakovca od 23. do 30. svibnja 2019.

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici, održana je danas konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji program obilježavanja Dana Grada Čakovca. Predstavili su ga gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenica direktora Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Zajedno su naznačili da ovogodišnji program svojim događanjima nije bio nikada sadržaniji i bogatiji. Interes su pokazali i brojni izlagači koji će se pojaviti na ulicama grada, njih čak 140 i zapravo demonstrirati kako i u kvakvom okruženju žive građani Čakovca.

Zanimljivo je da 28.5. u Čakovec, točnije Gradsku kavanu, dolazi i tzv. “salatara” koja po drugi puta osvojila teniska reprezentacija Hrvatske u Davis cupu. U gradu će u te dana biti prostavljenje mnogobrojne instalacije uz koje će se građani moći fotografirati, dok će se Svečana sjednica Grada Čakovca održati 29. svibnja u Centru za kulturu Čakovec.

U ponedjeljak 27.svibnja uz festival sporta i utrke Grada Čakovca, najavljeno je i otvaranje spomenika dr.Ivanu Novaku na čakovečkom groblju. Još dva spomenika ugledati će svjetlo dana i to ŠAF-u 30.svibnja u Centru za kulturu i dan ranije obnovlejni spomenik Nikoli Zrinskom na ulazu u Perivoj Zrinskih.

Najmlađi će dobiti novo igralište u ulici Dobriše Cesarića, dok povodom 70 godina “Veselih Međimuraca” u goste dolazi ansambl Blagoevgrada uz zajednički koncert.

Svakako valja naznačiti koncert na Trgu Republike 25.svibnja s početkom u 21 sat na kojem će nastupiti RADE ŠERBEDŽIJA i prijatelji.

Uz programe Gradske zajednice kulture, Festival cvijeća, jagoda i tradicije, koncerta Etno dua Goge i Željka, Međunarodnog badmintonskog turnira za  mlade, 4.kupa Čakovca u pucanju pištoljem, likovne kolonije, smotre mažoretkinja, podjele nagrada Športko, koncertom pjevačkih zborova umirovljenika, koncertom Gradskog puhačkog orkestra, biciklijadom, Smotrom učeničkih zadruga, utrke grada, izložbe fotografija “Čakovec nekoć 3” i Čakovec 80-tih, predstavom “Na dlanu jezera”, mimogodom mažoretkinja, koncerta učenika Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” i još nizom sadržaja od 23. do 30. svibnja, baš svako može naći neku svoju zanimaciju i uživati u ponuđenim sadržajima.

Napomenimo da je u okviru programa za Dane Grada Čakovca izdana i programska knjižica koju možete besplatno dobiti u Uredu TZ Grada Čakovca.

DANI GRADA 2019-MAIL

Međimurje Press svakodnevno će objavljivati najave događanja.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*