Sedam stabala za Dan Europe

UČENICI 7 ZEMALJA ZASADILI 7 STABALA U ČAKOVCU POVODOM DANA EUROPE U JEDNOM OD NAJLJEPŠIH PARKOVA

Učenici i učitelji iz Španjolske, Italije, Grčke, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske u srijedu su u parku u Ulici Dr. Rudolfa Horvata posadili sedam stabala. Gosti iz ovih zemalja u Čakovcu borave u sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom „Effective Steps to Empathize“, a povod sadnji stabala je Dan Europe, koji se obilježava 9. svibnja.

Ovo je drugi projekt koji zajedno provodi ova ekipa. Upoznali su se na prvom projektu prije tri godine, a njegova uspješna provedba rezultirala je partnerskim i prijateljskim vezama između tih šest sredina. U Čakovcu borave već nekoliko dana, a prije sadnje stabala primio ih je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

„Najprije želim pohvaliti I. osnovnu školu, kojoj je ovo još jedan projekt u nizu koji provode, a koji za cilj imaju davanje kvalitetnijeg obrazovanja djeci koja pohađaju tu školu, ali i nova znanja i iskustva njihovim učitelja. Cilj ovog projekta je razvoj empatije i socijalnih vještina, a siguran sam da će naši učenici kad projekt završi steći nova znanja koja će im pomoći u životu, ali i nove prijatelje.“, rekao je, pozdravljajući predstavnike škola koje surađuju na ovom projektu, gradonačelnik Čakovca.

„Danas obilježavamo Dan Europe, dan kad su postavljeni temelji Europske unije, zajednice kojoj svi pripadamo te unutar koje tražimo šanse za razvoj, povezivanje i razumijevanje. Stabla koja danas sadimo bit će trajni spomen prijateljstva i veza između naših zemalja uspostavljenih zahvaljujući zajedničkoj uspješnoj provedbi ovog europskog projekta“, naglasio je prilikom sadnje stabala Stjepan Kovač.

Učenici svake škole posadili su po stablo, a jedno je, uz pomoć učenika I. osnovne škole posadio i sam gradonačelnik Čakovca.

(DV), (RD)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*