medjimurjepress@gmail.com

Snimanje financija u Gradu Čakovcu, za sada došlo do duga od 95 milijuna kuna!

Neposredno nakon konstituiranja Gradskog vijeća, novinarima se obratila gradonačelnica Ljerka Cividini.

PRVE ZADAĆE GRADSKOG VIJEĆA

S obzirom da tek radimo snimku stanja u samom gradu, vjerujem da će do Gradskog vijeća doći i pojedini novi Pravilnici  i procedure, Nakon toga očekuje nas jako turbolentno razdoblje vezano uz pristupne fondove koji se otvaraju.

SURADNJA S FOKUSOM

S strankom FOKUS dogovorena suradnja već nakon prvog kruga izbora. Rekli smo da smo otvoreni  za sve opcije koje će odrađivati za dobrobit grada. Dogovor je brzo realiziran.

FINANCIJSKO STANJE GRADA

Trenutna snimka grada nije dobra. Pojedini portali su pisali da je grad ostavljen u plusu, no moram reći da nije tako! Ono što smo do sad snimili je ukupno dugovanje od 95 milijuna kuna,  s tim da se 4,5 milijuna kuna odnosi na račune za koje su obveze koje su u tijeku i treba ih platiti. Imamo 32 milijuna kuna potpisanih različitih ugovora za kulturne, društvene i sportske manifestacije te nekih 47 milijuna dugovanja po potpisanim ugovorima koji su tijeku ili su započeti.

BOJITE LI SE DA NA KRAJU SNIMANJA TO NEČE BITI  SVE?

Naravno, to nije sve.  Od kredita  dogovorenog od 45 milijuna kuna za sad je povučeno 10 milijuna, znači to je dug koji se otvara prema Gradu Čakovcu narednih godina. Treba još snimiti pojedine gradske odjele da vidimo je još točno otvoreno i ima li još kojeg neugodnog iznenađenja.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*