Stjepan Kovač: “Grad posluje pozitivno, Čakom neće povećati cijene odvoza smeća”

POZITIVA

Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Stjepan Kovač novinarima je priopćio da Grad Čakovec posluje pozitivno, tako da je s danom 31. siječnja 2018.g. u plusu od 573 tisuće kuna, dok je na žiro-računu čak 4,1 milijun kuna.

Donošenje Plana gospodarenja otpadom Grada Čakovca za razdoblje 2018. – 2023.

Ono što država sada propisuje i po čemu bi se komunalna poduzeća u gradovima, općinama morala prilagoditi, mi činimo već 15-godina. Neki koji to dosada nisu radili morati će drastično podići cijene, jer recimo nemaju takvu tehnologiju. Kod nas će direktorica GKP Čakoma u roku od 30 dana predložiti novu cijenu odvoza komunalnog otpada, a na nama je da ovisno o istoj odlučimo o visini naknade, koja sigurno neće biti veća. O tome već tri mjeseca intenzivno razgovaramo kako bi se odredila prihvatljiva cijena za građanstvo.

Donošenje Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama

Prvi smo grad u Hrvatskoj koji danas donosi odluku o postupanju s psima lutalicama, osobito vezanu uz kastraciju. Ova odluka značajna je osobito za romska naselja, iako država za tu namjenu nije odvojila ni lipe.

(r)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

  1. Nina Birač Reply

    Povećati cijenu odvoza smeća ???? Može li skuplje ? Cakom naplacuje 2 odvoza mjesecno 57 kn dok npr. Mulltrans u Vucetincu isti iznos naplacuje za 4 odvoza mjesecno

Komentiraj

*