Stjepan Kovač: “Imamo razvojni proračun od 158 milijuna kuna”

Uoči 3. Sjednice Gradskog vijeća Grada Čakovca i donošenja najvažnijeg dokumenta za slijedeću godinu, novinarima se obratio gradonačelnik Stjepan Kovač.

Donosimo proračun za 2018. g. kao najbitniji dokument i po kojem će se razvijati i u kojem pravcu će ići Grad Čakovec. Planirani proračun je 158 milijuna kuna i veći za 20 milijuna veći no prošle godine. Imamo brojne višemilijunske projekte kao što je sanacija nadvožnjaka koji je ušao u proračun za 2018.g. Za tu prvu fazu odvajamo 5 milijuna kuna, dok ostatak dogovaramo sa Hrvatskim cestama. Nadalje, želimo dograditi dva vrtića u vrijednosti 6 milijuna kuna, a rade se projekti i za IV.Osnovnu školu. Revidirali smo projekt Centra za odgoj i obrazovanje, imamo obećanje ministarstva da će projekt krenuti 2019.godine u revidiranoj vrijedosti 50 milijuna kuna.

Proračun je razvojan, na neki projektima raditi ćemo u dogovoru sa županijom, kao na primjeru Pučke kuhinje i drugim projektima . O tome sam se usaglasio sa županom. Ostavili smo i pola milijuna za Muzej Međimurja, ne za kapitalne objekte, već programe u kojim aće građani naći svoj interes. Pokrenuti ćemo i privatno partnerstvo oko javne led rasvjete koja će u gradu svijetliti 24 sata. Kreće sve početkom 2018.g. kada raspisujemo natječaj, a imamo već i tri potencijalna kandidata za radove. Odabrati ćemo najpovoljnijeg ponuđača.

Rebalans za ovu godinu danas smanjujemo za 1,4 milijuna kuna, a to je visina sredstva koja su bila planirana od države i nekih ministarstva, a nisu realizirana. Sve u svemu pokazuje se, da smo realno planirali.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*