Svečano otvaranje Porcijunkulovog uz hvale ministra turizma Gari Cappellia

Oduševljen viđenim, Gari Cappelli ministar turizma pitao prilikom otvaranja ovogodišnjeg Porcijunkulovog, zašto prethodnih godina nisu dolazili ministri

Večerašnjem otvorenju u Atriju Muzeja Međimurja okupilo se respektabilno političko društvo među kojima su uz ministra bili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Varaždina, Koprivnice, međimurskih gradova, načelnici mnogobrojnih međimurskih općina, saborske zastupnice Sunčana Glavak i Snježana Sabolek, župan Matija Posavec, njegovi zamjenici Sandra Herman i Josip Grivec, zamjenici gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović i Mario Medved, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat.

Gari Cappelli rekao je da je Međimurje dokaz da se razvija kontinentalni turizam i da uloženi novac u Međimurje nije bačen novac. Stjepan Kovač naglasio je kako brojke govore sam eza sebe i da Porcijunkulovo opravdava TOP DESTINACIJU. U Čakovcu je trenutno 50% stranih gostiju i to je ključ uspjeha našeg turizma, upravo u jeku turističke sezone kada svi odlaze na more.

Milan Bandić u svom stilu istaknuo je da je konačno dobio poziv na ovu manifestaciju i napomenuo je da voli doći u Međimurje, jer tu se dela. Zagreb i Međimurje najuređeniji su krajevi Hrvatske. Možemo se natjecati međusobno, jer imamo pobjednički mentalitet. Ima vas diljem Europe, ali nikad niste dozvolili da raselite Međimurje.

Nakon otvorenja na kojem su nastupili plesna skupina “Korak” i Gabrijela Hrženjak, nažalost pala je kiša pa je vatromet održan nešto prije 23 sata, dok  koncert Jelene Rozge počeo nešto kasnije.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*