medjimurjepress@gmail.com

Svijetlost reflektora na igralištu NK Sloge iz Čakovca postala stvarnost

Svi koji su se večeras našli oko stadiona “Sloge” u Čakovcu na trenutak su zastali, jer dugo željena svijetlost reflektora obasjala je nogometno igralište i na taj način osigurala nesmetan razvoj ovog nogometnog kluba, a posebno njihovog podmatka o kojem se vodi izuzetna briga i pažnja.

Uz prigodan govor svečanost otvaranja pripala je gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču koji je ponajviše zaslužan da nakon dugi niz godina ovaj klub ima mogućnost i za održavanje treninga, ali i natjecateljskih utakmica. Ukupan zahvat iznosi 160.000 kuna, a to je mali doprinos za čak 140 dječaka koji treniraju u tom klubu iz kojega je potekao i nekadašnji reprezentativac Drago Vabec.

Posebno ponosan bio je predsjednik NK Sloge Robert Carin koji je naglasio kako je konačno dosanjan san o rasvjeti i time omogućen nesmetan razvoj ovog malog kluba.

Početak organiziranog igranja nogometa u južnom dijelu grada Čakovca, odnosno u nekadašnjem gornjem Pustakovcu seže u daleku 1928.godinu. “Seljački športski klub” preteča je današnjeg nogometnog kluba SLOGA koji je osnovan 1946.godine.

Zlatnim slovima u povijesti kluba zapisana je 1972.godina, kad je NK “SLOGA” igrala kvalifikacije za 2. jugoslavensku ligu protiv sinjskog “Junaka”, 1975.godine kvalifikacije za Jedinstvenu hrvatsku ligu i 1979. godine kvalifikacijske utakmice za međurepubličku ligu bivše države.
1983.godine dolazi do političkog spajanja dvaju gradskih klubova “SLOGE” i “MTČ-a”, te nastaje novi klub “MTČ – SLOGA”, koji se takmiči u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi i osvaja prvo mjesto, te igra kvalifikacije za jugoslavensku ligu protiv NK “SPLIT”.

1987.godine NK “MTČ-SLOGA” seli se na novoizgrađeni stadion u gradu, a u Pustakovcu ostaje prazno igralište. Grupa entuzijasta iste godine osniva OMI.ADINSKI NOGOMETNI KLUB SLOGA /ONK SLOGA, koji se počinje takmičiti od najniže općinske lige. ONK “SLOGA” u četiri godine osvaja četiri prvenstva i prelazi četiri ranga takmičenja. 1990. godine ukida ime OMLADINSKI i postaje NK “SLOGA”.

2003. godine klub je bio gotovo pred zatvaranjem, no zahvaljujući nekolicini entuzijasta reorganiziran je i sveden u okvire koji odgovaraju trenutnim materijalnim i financijskim mogućnostima, te se danas takmiči u 1. međimurskoj ligi, oslanjajući se na igrače iz vlastite škole. Trenutno ima oko 100 registriranih igrača u svim dobnim skupinama.

Ono na što su u klubu posebno ponosni je 80 godišnja tradicija njegovanja “slogaštva”, odgajanja mladih naraštaja sportaša i vrijednih članova društva, promicanja fair playa i sportskog nadmetanja.

Napomenimo na kraju da je nakon otvaranja odigrana prijateljska utakmica između momčadi U13 Nogometne škole „Sloga“ i Nogometne škole „Međimurje-Čakovec“.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*